Філе індички з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування філе індички з апельсинами. Апельсини надають страві особливу пікантність.
Як і маслом кашу, так і апельсинами, це блюдо не зіпсувати. Відмінне поєднання м'якоті апельсинів, м'яса і гіркою цедри.
- Філе індички - 500 грам
- Кардамону меленого - 1 Чайна ложка
- Муки - 1 Ст. Ложка
- Масла вершкового - 1 Ст. Ложка
- Апельсина - 2 штуки
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець, сіль - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком (для прикраси)
1. Промиваємо філе індички і обсушити його паперовими серветками. Razrezaem з 4 частини. Відбити молоточком, попередньо накривши кожну частину харчовою плівкою. За смаком додаємо перець і сіль.
2. Вимити апельсини. Теркою зняти цедру і гострим ножем обережно зрізати гіркий білий шар. Товстими кружечками нарізаємо один апельсин. Вирізаємо м'якоть з другого апельсина і, видаливши кісточки, невеликими кубиками нарізаємо м'якоть.
3. Кладемо по кружку апельсина в центр кожного відбитого шматочка індички. Краї кожного шматочка загорнути конвертиком. На півтора-два сантиметри загортаємо краю.
4. З борошном змішуємо кардамон. У цій суміші обваляти «конвертики». Розігріти на сковороді вершкове масло, і до появи рум'яної скоринки обсмажити «конвертики» з двох сторін. Накрити сковороду кришкою і зменшивши вогонь до мінімуму, томити філе ще 7 - 8 хв.
5. Готуємо соус. М'якоть апельсина протираємо через дрібне сито, додаємо до смаку перець, приправляем натертой апельсиновой цедрой, сіллю, і все перемішуємо. У сотейник вилити апельсинову суміш і поставити його на слабкий вогонь. У воді розвести крохмаль і тонкою цівкою вливаємо в сотейник. Постійно помішуючи. Поки соус не загусне, з вогню не знімати.
6. Філе індички викладаємо на блюдо і поливаємо гарячим соусом. Пір'їнками зеленої цибулі прикрашаємо.