Кабачки з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Літня пора знаменна зниженням цін на овочі та фрукти. Нарешті ми дочекалися свіжих овочів! Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати кабачки з рисом. Це дуже смачно і досить ситно!
Таке рисово-овочеве рагу відмінно може замінити м'ясо, особливо влітку, коли спека заважає вживати висококалорійні страви. Воно дуже корисне, так як наповнене вітамінізованими овочами. Мал також корисний для здоров'я в помірних кількостях. Ну а якщо ви покладете бурий рис, так блюду ціни не буде!
Подавати такий рис можна і в якості гарніру, і як самостійне гаряче блюдо.
- Кабачки - 1-2 штук
- Мал - 350 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Олія соняшникова - 5 Ст. Ложок
- Каррі мелений - 2 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Промиваємо рис до прозорої води. Я взяла довгозерний пропарений. Він буде варитися менше, ніж непідготовлений. Замочую рис на півгодини у воді.
А поки займемося овочами. Чистка kabachki, морква, цибуля і часник. Морква потремо на тертці. Кабачки з помідорами наріжемо кубиками. Luk našinkuem, часник нарубаємо. Викладемо овочі в сковорідку з рослинним маслом і обсмажити протягом 7 хвилин.
Отмоченной рис досипаємо до обсмаженою овочам. Доливаємо води так, щоб вона закрила поверхню вмісту сковороди. Для цього беріть глибоку жароміцний посуд. Тушкуємо на невеликому вогні 20 хвилин. Коли води стане менше, накрийте сковорідку кришкою.
Через 20-30 хвилин все готово. Я не люблю сильно розварений рис. Тому 20 хвилин цілком достатньо. Подаємо в гарячому вигляді. Смачного!