Кабачки в томате на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Вродили цього року кабачки - цукіні, що patissony! Обожнюю їх смаженими, пареними і консервованими. Вирішила поставити кілька баночок кабачків на зиму з болгарським перцем і цибулею. Вкуснятина!
Ось вам рецепт, як приготувати кабачки в томаті на зиму. Подавайте це блюдо в якості самостійної закуски, а також до будь-яких гарячих страв. Сподіваюся, що вам дуже сподобається. Смачного!
- Кабачки - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 200-230 грам
- Болгарський перець - 450-500 грам (можна змішати його з гірким, якщо любите)
- Цукор - 200 грам
- Яблучний укусус - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 350 грам
- Вода - 100 грам
- Петрушка - 1 пучок

1. Промийте кабачки і болгарський перець, видаліть насіння. Якщо кабачки немолоді, то шкірку краще зняти. Поріжте болгарський перець смужками.

2. Цибуля ріпчаста очистіть від шкірки. Наріжте його кубиками. Покладіть в чашу мультиварки.

3. Кабачки порізати кубиками і додайте до цибулі.

4. В окремій мисці змішайте томатну пасту, воду, сіль, цукор, олія.

5. Додайте до овочів нарізаний перець, заливку і подрібнену зелень. Тушіте 40 хвилин при закритій кришці в режимі «Гасіння». В самому кінці додайте оцет. Гарячий салат розкладіть по стерилізованим банкам, закатати кришками. Коли салат охолоне, перенесіть його в прохолодне темне місце.

6. Кабачки в томаті на зиму готові!