Кабачки швидкі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Такі кабачки швидкі на зиму в домашніх умовах готуються просто і швидко, а кількість залежить тільки від вашого врожаю і підходящої каструлі! Хрусткі і пікантні, вам сподобається!
Цей простий рецепт кабачків швидких на зиму вам обов'язково сподобається! Треба сказати, я не дуже люблю насичені за смаком заготовки, тому спецій додаю не дуже багато. Але якщо ви любите насичений розсіл, можна збільшити кількість спецій в кожній банці. Тоді і кабачки вийдуть більш насиченими за смаком. Бажаю удачі!
- Кабачки - 1 штука (один великий або чотири маленьких)
- Цукор - 120 грам
- Оцтова есенція - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Гвоздика - 4 штуки(4 гвоздика)
- Перець горошком - 8 штук
- Парасольки кропу - 8 штук
- Листя смородини - 100 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Вода - 1.2 L
1. Кабачок, якщо старий, очищаємо від шкурок і насіння. Нарізаємо невеликими шматочками.
2. У мене було 4 маленьких банки. На дно кожної стерилізованої банки я вкладала листя смородини, по гвоздику гвоздики, два горошку перцю, два зонтика укропа, два очищених зубчика часнику. Потім - кабачки дуже щільним шаром.
3. Кришки стерилізуємо окремо. Для розсолу прогріємо воду з сіллю і цукром. Як закипить, вливаємо оцтову есенцію, перемішаємо і наливаємо в банки поверх кабачків. Накриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин, налив у каструлю води по плечики.
4. Закриваємо гарячі банки кришками, до повного охолодження зберігаємо в перевернутому стані, укутавши ковдрою. Потім зберігаємо в підвалі, погребі чи коморі. Готово!