Рецепт Кабачки швидкі на зиму фото

Кабачки швидкі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Заготовки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Такі кабачки швидкі на зиму в домашніх умовах готуються просто і швидко, а кількість залежить тільки від вашого врожаю і підходящої каструлі! Хрусткі і пікантні, вам сподобається!

Опис приготування:

Цей простий рецепт кабачків швидких на зиму вам обов'язково сподобається! Треба сказати, я не дуже люблю насичені за смаком заготовки, тому спецій додаю не дуже багато. Але якщо ви любите насичений розсіл, можна збільшити кількість спецій в кожній банці. Тоді і кабачки вийдуть більш насиченими за смаком. Бажаю удачі!

  • Кабачки - 1 штука (один великий або чотири маленьких)
  • Цукор - 120 грам
  • Оцтова есенція - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Гвоздика - 4 штуки(4 гвоздика)
  • Перець горошком - 8 штук
  • Парасольки кропу - 8 штук
  • Листя смородини - 100 грам
  • Часник - 8 зубчиків
  • Вода - 1.2 L
кабачки швидкі на зиму - фото крок 1
1. Кабачок, якщо старий, очищаємо від шкурок і насіння. Нарізаємо невеликими шматочками.
кабачки швидкі на зиму - фото крок 2
2. У мене було 4 маленьких банки. На дно кожної стерилізованої банки я вкладала листя смородини, по гвоздику гвоздики, два горошку перцю, два зонтика укропа, два очищених зубчика часнику. Потім - кабачки дуже щільним шаром.
кабачки швидкі на зиму - фото крок 3
3. Кришки стерилізуємо окремо. Для розсолу прогріємо воду з сіллю і цукром. Як закипить, вливаємо оцтову есенцію, перемішаємо і наливаємо в банки поверх кабачків. Накриваємо кришками і стерилізуємо 20 хвилин, налив у каструлю води по плечики.
кабачки швидкі на зиму - фото крок 4
4. Закриваємо гарячі банки кришками, до повного охолодження зберігаємо в перевернутому стані, укутавши ковдрою. Потім зберігаємо в підвалі, погребі чи коморі. Готово!

Схожі рецепти