Рецепт Кабачки в сметанному соусі фото

Кабачки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Соуси
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

У сезон овочів завжди хочеться готувати не тільки корисні страви, але і смачні і головне - різноманітні. Пропоную вам чудовий варіант - кабачки в сметанному соусі.

Опис приготування:

Приготувати кабачки в сметанному соусі досить просто. Таку закуску можна подавати до столу як гарячої, так і холодної. Хоча гарячої, звичайно, набагато смачніше.

  • Кабачок - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Крем - 100-150 грам
  • Свіжа зелень - 20 грам
  • Сир - 100 грам (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
кабачки в сметанному соусі - фото крок 1
1. Рецепт приготування кабачків в сметанному соусі починається з підготовки овочів. Першим необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками цибулю. Морква вимити, просушити і очистити. Натерти на дрібній тертці або середньої (можна також порізати кубиками при бажанні).
кабачки в сметанному соусі - фото крок 2
2. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Відправити туди спочатку цибулю і обсмажити до прозорості, потім додати моркву.
кабачки в сметанному соусі - фото крок 3
3. Тим часом можна зайнятися кабачком. Його необхідно вимити, просушити і нарізати (можна кубиками, можна кружечками).
кабачки в сметанному соусі - фото крок 4
4. Коли морква з цибулею трохи підсмажилися, додати на сковороду кабачки. Якщо овочі здаються трохи сухуватими, можна влити близько 50 мл води або овочевого бульйону. Посолити і поперчити за смаком (можна додати улюблені спеції).
кабачки в сметанному соусі - фото крок 5
5. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Додати на сковороду.
кабачки в сметанному соусі - фото крок 6
6. Відразу після зелені можна відправляти до овочів сметану. Гасити на середньому вогні до повної готовності.
кабачки в сметанному соусі - фото крок 7
7. У такому вигляді блюдо вже можна подавати до столу. Однак при бажанні можна розкласти його в порційні формочки і трохи доповнити.
кабачки в сметанному соусі - фото крок 8
8. На середній терці натерти сир і присипати їм кабачки. Відправити в духовку або мікрохвильовку на кілька хвилин, поки сир не розплавиться і не утворюється корочка.
кабачки в сметанному соусі - фото крок 9
9. Коли кабачки в сметанному соусі в домашніх умовах готові, їх можна відразу подавати до столу або прикрасити зверху ще свіжою зеленню.

Схожі рецепти