Кабачки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів завжди хочеться готувати не тільки корисні страви, але і смачні і головне - різноманітні. Пропоную вам чудовий варіант - кабачки в сметанному соусі.
Приготувати кабачки в сметанному соусі досить просто. Таку закуску можна подавати до столу як гарячої, так і холодної. Хоча гарячої, звичайно, набагато смачніше.
- Кабачок - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 100-150 грам
- Свіжа зелень - 20 грам
- Сир - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування кабачків в сметанному соусі починається з підготовки овочів. Першим необхідно очистити і нарізати невеликими кубиками цибулю. Морква вимити, просушити і очистити. Натерти на дрібній тертці або середньої (можна також порізати кубиками при бажанні).
2. На сковороду налити трохи рослинного масла і добре розігріти. Відправити туди спочатку цибулю і обсмажити до прозорості, потім додати моркву.
3. Тим часом можна зайнятися кабачком. Його необхідно вимити, просушити і нарізати (можна кубиками, можна кружечками).
4. Коли морква з цибулею трохи підсмажилися, додати на сковороду кабачки. Якщо овочі здаються трохи сухуватими, можна влити близько 50 мл води або овочевого бульйону. Посолити і поперчити за смаком (можна додати улюблені спеції).
5. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Додати на сковороду.
6. Відразу після зелені можна відправляти до овочів сметану. Гасити на середньому вогні до повної готовності.
7. У такому вигляді блюдо вже можна подавати до столу. Однак при бажанні можна розкласти його в порційні формочки і трохи доповнити.
8. На середній терці натерти сир і присипати їм кабачки. Відправити в духовку або мікрохвильовку на кілька хвилин, поки сир не розплавиться і не утворюється корочка.
9. Коли кабачки в сметанному соусі в домашніх умовах готові, їх можна відразу подавати до столу або прикрасити зверху ще свіжою зеленню.