Кабачки в ананасовому соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кілька років тому я відкрила для себе дуже цікаву заготовку - кабачки в ананасовому соку на зиму. Дивно смачно, оригінально і просто в приготуванні. Всім рекомендую на пробу!
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 0.5 L. Якщо ви робите велику порцію, рекомендую відразу робити маринад на 1 літр соку, тоді варити кабачки можна великими партіями. Для заготівлі краще різати кабачки не дуже тонко, щоб кабачки не втратили форму. Використовувати такі кабачки можна в гарячі страви, вони відмінно замінять ананаси.
- Кабачок - 2 штуки
- Ананасовий сік - 350 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
Кабачки вимийте, обсушити і очистіть. Підготуйте хороший ананасовий сік і цукор. Ванільний цукор додається для аромату, без нього цілком можна обійтися.
У каструльку всипте цукор, додайте трохи ванільного цукру.
Влийте сік і відправте на вогонь.
Очищений кабачок наріжте кружальцями. Виріжте по центру м'якоть, щоб вийшли кільця.
Викладіть кабачки в сік. Варіть на середньому вогні 5-7 хвилин.
Готові кільця викладіть в гарячу стерилізовані банки.
Влейте кипящий сок в банку, закатати і залиште догори дном до повного охолодження.
Ось така недорога і оригінальна заміна консервованим ананасам. Пригощайтеся!