Кабачки тушковані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Кабачки тушковані - дуже просте в приготуванні і легке блюдо, яке урізноманітнює ваш буденний раціон і допоможе утилізувати кабачки в сезон їх врожаю.
Опис приготування:
Тушковані кабачки можна подавати як гарнір до м'ясного або рибного блюда, але можна і їсти самостійно - блюдо виходить дуже ситним і поживним. Подавати краще зі свіжою зеленню. Готується, як видно з рецепту з фото, тривіальний, тому тушковані кабачки можуть стати чудовою ідеєю для звичайного буденного обіду або вечері.
- Кабачки - 1 кілограм
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Морква - 300 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Петрушка - 10 грам
- Кріп - 10 грам
Кабачок вимити. Якщо кабачок молодий - нарізаємо на брусочки прямо з шкіркою, якщо старий - то шкірку знімаємо, а вже потім ріжемо на брусочки.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
У сковороді розігріваємо олію, кидаємо туди кабачки і моркву. Солимо, перчимо і тушкуємо під закритою кришкою на повільному вогні протягом 25-30 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додаємо дрібно посічену зелень, перемішуємо, тушкуємо ще пару хвилин. Готово!