Рецепт Індоутка, тушкована шматочками фото

Індоутка, тушкована шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Індоутка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, Корисний обід
Гарячі страви, Печеня

Мускусна качка або Індоутка є менш жирної, ніж звичайна біла, і її м'ясо вважається дієтичним. М'ясо індоуткі не має специфічного запаху і присмаку, і страви виходять просто дивовижними.

Готувати мускусну качку не складніше, ніж звичайну курку. Хоча є свої особливості. М'ясо індоуткі досить жорстке, тому одним з кращих способів його приготування є гасіння. М'ясо виходить більш ніжним і соковитим, ніж при запіканні. Категорично не рекомендую просто смажити качку, так як м'ясо вийде дуже жорстким. У цьому рецепті я розповім, як приготувати індоуткі, тушковану шматочками, щоб вона була неймовірно смачною. Головне - купіть молоду мускусну качку вагою 1, 2-1, 5 кг, візьміть моркву і цибулю і починайте готувати. Порадуйте свою сім'ю ситним і смачним блюдом.

  • Індоутка - 1, 5 кілограма
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
  • Зелень петрушки - 2-3 штук
індоутка, тушкована шматочками - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо поділіть на порційні шматки і вимочіть в холодній воді приблизно годину. Моркву і цибулю очистіть і гарненько помийте.
індоутка, тушкована шматочками - фото крок 2
Лук наріжте великими кубиками. Моркву натріть на крупній тертці. Дрібнити овочі не треба, щоб вони не зварилися в процесі приготування.
індоутка, тушкована шматочками - фото крок 3
У чашу мультиварки налийте олію, гарненько нагрійте його. Увімкніть режим обсмажування. Надішліть спочатку м'ясо, обсмажте його до золотистої скоринки. Це займе приблизно 10 хвилин. Потім протушкувати ще 15 хвилин, вливши трохи води. Потім всипте цибулю з морквою і підсмажте 5 хвилин. Овочі повинні злегка "припустити" .
індоутка, тушкована шматочками - фото крок 4
Долийте в мультиварку води так, щоб м'ясо було повністю нею вкрите. Приправити сіллю і poperčite. Виставте режим гасіння на 1, 5 годину. В кінці готування додайте зелень.
індоутка, тушкована шматочками - фото крок 5
Індоутка, тушкована шматочками, готова! У тарілку викладіть шматочки качки і цибулю з морквою. Зверху можна прикрасити зеленню. До такого м'яса подайте гарнір з картоплі-пюре і легкий овочевий салат. Смачного!

Схожі рецепти