Індичка з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Сухофрукти містять в собі масу корисних речовин. Тому їх вживання - це не просто смачно, але ще й корисно для здоров'я! Сьогодні я розповім, як готується індичка з курагою. Оригінально!
Пропоную святкове блюдо з оригінальним поєднанням інгредієнтів. Такими є ідейка і курага. Індичку ми часто запікаємо зі свіжими фруктами, але ось про сухофруктах якось рідко згадуємо. А даремно, адже поєднання не просто гармонійне, але і незвичайно апетитне!
- Філе індички - 500 грам
- Чорнослив - 300 грам
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
Філе індички обполіскувати під водою і викладаємо на дощечку. Нарізаємо індичку середніми шматочками.
Курагу гарненько промиваємо і замочуємо у воді на 20 хвилин. Як тільки вона отмокнет, дістаємо її і промиваємо ще раз. Це необхідно робити ретельно, щоб в куразі не виявилося крупинок і бруду, які можуть хрустіти на зубах. Нарізаємо соломкою сухофрукти.
Філе викладаємо на розпечену сковорідку, змащену маслом для смаження. Обсмажуємо 20 хвилин, в кінці додаємо каррі.
Потім в нашу сковороду додаємо близько склянки води і висипаємо нарізану курагу. Накриваємо кришкою. Готовим блюдо 30 хвилин на невеликому вогні. Періодично помішувати, щоб не пригоріло. Солимо і перчимо до смаку.
Таке блюдо можна подавати з будь-яким гарніром. Ідеально воно поєднується з рисом. Смачного!