Індичка в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Практично кожен сімейний фільм Сполучених Штатів Америки не обходиться без сцени, де всі збираються за святковим столом, на якому красується велика запечена індичка. Крім унікальних смакових якостей, індичка є дуже корисним дієтичним продуктом. За деякими харчовим показниками вона випереджає іншу птицю. Ніжне м'ясо індички, запеченої в рукаві, прийде до смаку кожному. Смачного!
З мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати індичку, в рукаві в духовці. Для утворення апетитною скоринки за 20 хвилин до готовності розкрийте рукав і дайте індичці пекти відкритої. Вдалого приготування!
- Тушка індички - 2-2, 3 кілограма
- Чорнослив - 1 Склянка
- Вершкове масло - 0, 1-0, 15 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Апельсин - 1-2 штук (опціонально, для аромату)
- Ароматні трави - За смаком
Попередньо вимитий чорнослив залийте окропом і залиште розбухати в перебігу 20-30 хвилин.
Тушку птиці очистіть, помийте і приберіть вологу за допомогою паперових рушників. Зробіть на ній надрізи для чорносливу.
Натріть індичку сіллю і перцем зовні і всередині.
У індичку вставте набряклий чорнослив, а також шматочки вершкового масла. Для кращого ефекту рекомендується натерти вершкове масло на тертці і посипати тушку індички такого роду стружкою.
Помістіть тушку індички в рукав для запікання разом з часточками апельсина і травами.
Духовку нагрейте до 180-190 градусів і помістіть індичку запікатися на деку протягом 1, 5- 2 годин. Для більшої соковитості і утворення рум'яної скоринки за 20 хвилин до готовності рукав для запікання розкрийте і полийте тушку її ж соком. Час запікання може варіюватися в залежності від можливостей духовки і розміру птиці. Смачного!