Індичка в мультиварці «Panasonic»
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, ніжна і апетитна індичка виходить завдяки рецептом, як приготувати індичку в мультиварці "панасонік" . Завдяки появі цієї диво-машини, блюдо готується дуже просто і швидко.
Навіщо довго стояти біля плити і переживати, щоб не пересушити птицю, якщо можна приготувати її за допомогою мультиварки. Потрібно тільки викласти індичку, задати необхідну програму і все. Немає навіть необхідності готувати до неї соус, можна використовувати маринад, в якому готую індичку.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Часник - 4 зубчики
- Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Індичка - 2-2, 5 кілограма
- Сіль, пюре - За смаком
1
У сотейник або сковороду кладу вершкове масло і відправляю на вогонь. Мою і крупно нарізаю цибулю, морквину, стебло селери, часник.
2
У розтоплене масло кладу підготовлені раніше овочі, готую 8-10 хвилин на слабкому вогні.
3
Як тільки цибуля став золотитися, відразу додаю борошно і енергійно перемішую, щоб прибрати грудочки. Вливаю 1 склянку бульйону, перемішую, солю і перчу.
4
Через пару хвилин вливаю бульйон і воду (кип'ячену). Додаю сушений чебрець і лавровий лист.
5
Індичку мою і витираю. Розміщую її в мультиварку і заливаю приготовленої сумішшю. Закриваю кришку, виставляю режим «Гасіння» або «Варка», готую 5 годин.
6
Готовуюіндичку перекладаю на тарілку і остуджують, накриваю фольгою, щоб вона не обвітрилася.
7
Одержаний в чаші мультиварки соус проціджують через сито в сотейник, відправляю його на вогонь. Варю 5 хвилин після закипання і знімаю верхній шар жиру, потім готую ще 15 хвилин. За смаком додаю сіль і перець.
8
Обробляють індичку на шматочки і викладаю на тарілку, поливаю приготованим соусом і подаю до столу.