Рецепт Iştıkma фото

Iştıkma
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах, Крупи, Мал, Качка
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Ювілей, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Якщо ваш чоловік-мисливець добув дику качку, то рецепт, як приготувати "иштикму", обов'язково вам стане в нагоді. Тому що "иштикма" - це фарширована дика качка по-туркменськи, приготована в казані.

Кунжутну олію, урюк (або курага) і рис допомагають пом'якшити специфічний запах дичини. Ну а якщо дикої качки немає, то цей рецепт підійде і для домашньої птиці. За відсутністю казана я використовувала мультиварку. Мої "помічник" відмінно впоралася. Приємних вам клопоту на кухні!


  • Качка - 1 штука
  • Мал - 2 склянки
  • Урюк - 2 склянки (або курага)
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Цибуля - 3-4 штук
  • Кунжутну олію - 1, 5 склянки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Сік гранатовий - 1/2 склянки (або лимонний)
  • Окріп - 4 склянки
  • Сіль - За смаком
Iştıkma - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Рис промийте, замочіть в холодній воді на 40 хвилин, відкиньте на сито. Сухофрукти замочіть в окропі на 20 хвилин, відкиньте на сито. Цибулю очистіть, наріжте кубиками.
Iştıkma - фото крок 2
Качку потрошеную промийте, обсушити паперовими рушниками, натріть зсередини трохи сіллю.
Iştıkma - фото крок 3
Увімкніть режим "жарка" . Влийте в чашу мультиварки 1/2 склянки олії, нагрійте і обсмажте цибулю до м'якості.
Iştıkma - фото крок 4
Курагу подрібніть. Сухофрукти, гранатовий сік і половину спецій додайте в чашу. Тушіте 10 хвилин, остудіть.
Iştıkma - фото крок 5
Покладіть начинку в качку і зашейте її.
Iştıkma - фото крок 6
Нагрійте 1 склянка олії, спеції. Обсмажте качку з усіх боків протягом 20-30 хвилин. Наливати 1, 5 склянки окропу і тушкуйте птицю, поливаючи підливою і періодично перевертаючи, протягом 40-60 хвилин. Готову птицю перекладіть в інший посуд.
Iştıkma - фото крок 7
У решту підливу додайте рис, 2 склянки окропу, сіль. Варіть рис до готовності під кришкою, режим "крупа", 20 хвилин.
Iştıkma - фото крок 8
Зробіть в рисі ямку, покладіть туди качку, накрийте її рисом і прогрійте протягом 10 хвилин, режим "гасіння" . Вимкніть мультиварку, залиште пропаритися під кришкою ще 10 хвилин.
Iştıkma - фото крок 9
Розріжте качку на порційні шматки і подавайте до столу. Начинку і рис при подачі документів не змішують. Смачного!

Схожі рецепти