Хворост традиційний
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування хмизу. У процесі приготування хмиз по даним рецептом виходить незрівнянно ніжним, хрустким, повітряним і легким.
Для приготування хмизу по даним рецептом, нам знадобиться трохи молока, пшеничне борошно, яйця і цукор. При смаженні тісто таких виробів не вбирає великої кількості рослинного масла.
- Цукрова пудра - За смаком
- Молоко - 0.75 склянки
- Борошно пшеничне - 2.5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. У мисочку розбиваємо сирі яйця і добре їх збиваємо (за допомогою віночка). Тепер сюди додаємо молоко (якщо молока немає, його легко можна заміняти водою), олія, сіль і цукор. Все збиваємо до утворення бульбашок віночком. Тепер висипаємо сюди борошно і замісити тісто.
2. Має вийти дуже ніжне тісто, смачним і м'яким. Так як ми сюди додавали масло, то до качалці і рукам при розкочування тісто прилипати не повинно. Муки на таке тісто йде не багато.
3. Відокремлюємо від тесту шматочок (одну третину), відкладаємо інше тісто в сторону, і качалкою розкачати в пласт (приблизно товщиною два-три міліметри). Потім на вертикальні смуги наріжемо розкатаний пласт. Вертикальні смуги тепер ділимо навпіл.
4. Акуратно робимо розрізи в центрі кожного отриманого ромбика. Потім кожен ромб по черзі беремо в руки, і просовуємо всередину прорізу один краєчок, і повертаємо краєчок в попереднє положення. У ромбів на боках з'являються завитки. Кілька разів повторюємо цю процедуру. Робимо це дуже акуратно.
5. У каструлі нагріваємо олію, і опускаємо туди заготовки. Спливає хмиз дуже швидко, за лічені секунди роздуваючись. Повинні вони вийде повітряними і легкими. Хворост готується дуже швидко.
6. Сплив хмиз перекладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.