Хумус від Сталіка Ганкішієва
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спробувати ніжну, апетитну і безсумнівно знамениту закуску з нуту в авторському варіанті? Тоді зверніть увагу на цей варіант, як приготувати хумус від Сталика Ханкішіева. Рекомендую!
Хочу відразу звернути вашу увагу на те, що спеції, як і кунжутна паста додаються за смаком, тут немає точних пропорцій. В процесі пробуйте і вирівнюйте закуску на сіль, перець, кислоту. Подавайте до столу з скибочками хліба, лаваша, а при бажанні з овочами, м'ясом або рибою.
- Гайка - 2 склянки
- Taxini - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком (часник, зіра, паприка, гострий червоний перець)
- Сік лимона, оливкова олія - За смаком
1. Нут промийте, залийте водою (можна на ніч), а після відваріть до готовності. Все залежить від якості гороху, може піти від 40 хвилин 3 годин, щоб він став м'яким.
2. Гарячим викладіть у велику ємність з холодною водою і відокремте від лушпиння. Після акуратно ситечком дістаньте лушпиння.
3. Воду злийте, але збережіть. Ось очищений і зварений нут.
4. Наступний етап - необхідно подрібнити його в пасту за допомогою блендера. Для початку в сухому вигляді, після додавайте потроху воду, в якій варили нут.
5. Викладіть кунжутну пасту, продовжуючи збивати.
6. Додайте сіль і спеції.
7. Вичавіть сік лимона. Спершу досить половинки лимона, після можна буде додати.
8. В кінці влийте трохи масла, щоб хумус був більш гладким. Приберіть в холодильник, щоб охолодити перед подачею.
Смачного!
Смачного!