Рецепт Хумус від Сталіка Ганкішієва фото

Хумус від Сталіка Ганкішієва
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Бобові
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На вечерю
Гумус

Хочете спробувати ніжну, апетитну і безсумнівно знамениту закуску з нуту в авторському варіанті? Тоді зверніть увагу на цей варіант, як приготувати хумус від Сталика Ханкішіева. Рекомендую!

Хочу відразу звернути вашу увагу на те, що спеції, як і кунжутна паста додаються за смаком, тут немає точних пропорцій. В процесі пробуйте і вирівнюйте закуску на сіль, перець, кислоту. Подавайте до столу з скибочками хліба, лаваша, а при бажанні з овочами, м'ясом або рибою.

  • Гайка - 2 склянки
  • Taxini - 3-5 Ст. Ложок
  • Сіль і спеції - За смаком (часник, зіра, паприка, гострий червоний перець)
  • Сік лимона, оливкова олія - За смаком
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 1
1. Нут промийте, залийте водою (можна на ніч), а після відваріть до готовності. Все залежить від якості гороху, може піти від 40 хвилин 3 годин, щоб він став м'яким.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 2
2. Гарячим викладіть у велику ємність з холодною водою і відокремте від лушпиння. Після акуратно ситечком дістаньте лушпиння.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 3
3. Воду злийте, але збережіть. Ось очищений і зварений нут.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 4
4. Наступний етап - необхідно подрібнити його в пасту за допомогою блендера. Для початку в сухому вигляді, після додавайте потроху воду, в якій варили нут.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 5
5. Викладіть кунжутну пасту, продовжуючи збивати.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 6
6. Додайте сіль і спеції.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 7
7. Вичавіть сік лимона. Спершу досить половинки лимона, після можна буде додати.
хумус від Сталіка Ганкішієва - фото крок 8
8. В кінці влийте трохи масла, щоб хумус був більш гладким. Приберіть в холодильник, щоб охолодити перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти