Рецепт Хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням фото

Хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На сніданок , Ситний сніданок
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 30 хв.

Хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - дуже проста в приготуванні, ситна і смачна закуска. На святковий стіл не поставиш, проте як буденний перекус або ситний сніданок - саме те.

Опис приготування:

Я дуже люблю різні домашні закуски і намазки, і хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - одна з таких закусок. Готується, по суті, елементарно, проте виходить дуже ситно, смачно і поживно. Погодьтеся, вже краще на закуску подавати приготований своїми руками хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням, ніж якісь чіпси наданого до них отруйним соусом… відмінна штука, як на мене. Варта того, щоб витратити на неї 15-20 хвилин свого часу.

  • Лаваш (буханець) - 6-8 штук
  • Оливкова олія - 1/2 склянки
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Квасоля консервована - 450 грам
  • Петрушка свіжа нарізана - 1/4 склянки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 1
Почнем з того, що кожен лаваш (або пиріг, як в моєму випадку) за допомогою пензлика змастіть оливковою олією. Це робиться для того, щоб лаваш при запіканні став хрустким.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 2
Потім кожен лаваш розрізаємо на 8 частин.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 3
Посипаємо лаваш сіллю, перцем, орегано і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером (можна просто змастити маслом, щоб не підгоріло). Ставимо в духовку, розігріту до 205 градусів. Запікаємо 5 хвилин, потім перевертаємо кожен шматочок і запікаємо ще 5 хвилин.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 4
У чашу блендера складаємо квасоля (без рідини), свіжу петрушку, часник, сіль, перець і лимонний сік. Злегка подрібнюємо, проте не до однорідності.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 5
Потім, продовжуючи подрібнювати на повільній швидкості, вводимо в суміш оливкову олію. Поступово маса повинна стати гладкою і однорідної.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 6
Подрібнюємо до тих пір, поки суміш не стане по консистенції нагадувати жирні вершки.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 7
Власне, все готове до подачі. Трикутники лаваша або піти на той час вусі злегка охолонули…
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 8
Квасоляну намазку перекладаємо з чаші блендера на тарілочку.
хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - фото крок 9
Подаємо намазку з хрусткими кусочками лаваша. Смачного!

Схожі рецепти