Хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - дуже проста в приготуванні, ситна і смачна закуска. На святковий стіл не поставиш, проте як буденний перекус або ситний сніданок - саме те.
Я дуже люблю різні домашні закуски і намазки, і хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням - одна з таких закусок. Готується, по суті, елементарно, проте виходить дуже ситно, смачно і поживно. Погодьтеся, вже краще на закуску подавати приготований своїми руками хрусткий лаваш з фасолевой намазуванням, ніж якісь чіпси наданого до них отруйним соусом… відмінна штука, як на мене. Варта того, щоб витратити на неї 15-20 хвилин свого часу.
- Лаваш (буханець) - 6-8 штук
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком
- Квасоля консервована - 450 грам
- Петрушка свіжа нарізана - 1/4 склянки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
Почнем з того, що кожен лаваш (або пиріг, як в моєму випадку) за допомогою пензлика змастіть оливковою олією. Це робиться для того, щоб лаваш при запіканні став хрустким.
Потім кожен лаваш розрізаємо на 8 частин.
Посипаємо лаваш сіллю, перцем, орегано і викладаємо на деко, застелений пергаментним папером (можна просто змастити маслом, щоб не підгоріло). Ставимо в духовку, розігріту до 205 градусів. Запікаємо 5 хвилин, потім перевертаємо кожен шматочок і запікаємо ще 5 хвилин.
У чашу блендера складаємо квасоля (без рідини), свіжу петрушку, часник, сіль, перець і лимонний сік. Злегка подрібнюємо, проте не до однорідності.
Потім, продовжуючи подрібнювати на повільній швидкості, вводимо в суміш оливкову олію. Поступово маса повинна стати гладкою і однорідної.
Подрібнюємо до тих пір, поки суміш не стане по консистенції нагадувати жирні вершки.
Власне, все готове до подачі. Трикутники лаваша або піти на той час вусі злегка охолонули…
Квасоляну намазку перекладаємо з чаші блендера на тарілочку.
Подаємо намазку з хрусткими кусочками лаваша. Смачного!