Холодець з курки «серце»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже красивого курячого заливного, яке зможе прикрасити будь-який святковий стіл.
Курку відварюємо і охолоджуємо в бульйоні.
Відокремлюємо майже все м'ясо від кісток, на крилах можете не чіпати.
Zamachivaem Желатин.
Розчиняємо Желатин в бульйоні.
Варимо круто одне яйце і нарізаємо тонкими скибочками огірок.
Перекладаємо курку в глибоку миску, прикрашаємо яйцем, Лимоном, скибочками свіжого огірка, зеленню - петрушкою або кропом. Заливаємо зверху бульйон і охолоджуємо.
Потім кладемо другий шар м'яса і інших інгредієнтів і знову вливаємо бульйон. Охолоджуємо.
Коли Желатин застиг, занурюємо форму на секунду в ємність з гарячою водою і викладаємо холодець на блюдо.
Тепер беремо формочку "серце" з твердими краями і, натискаючи їй на холодець, вирізаємо серце.
Якщо хочете, щоб зверху на холодці вийшов гарний шар іншого кольору, то можна зробити наступним чином: попередньо змішати майонез з Желатином і залити його до заливного з курки. Коли майонезний шар застигне, залийте курячий. Для отримання зеленого кольору - використовуйте натерту шкірку огірка, для червоного - дрібно нарізаний солодкий червоний перець. В принципі, добитися іншого кольору можна і за допомогою звичайного харчового барвника.
- Болгарський перець - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Яйця - 1 штука
- Курка - 200 грам
- Бульйон - 150 грам
- Желатин - 3 грами
Відокремлюємо майже все м'ясо від кісток, на крилах можете не чіпати.
Zamachivaem Желатин.
Розчиняємо Желатин в бульйоні.
Варимо круто одне яйце і нарізаємо тонкими скибочками огірок.
Перекладаємо курку в глибоку миску, прикрашаємо яйцем, Лимоном, скибочками свіжого огірка, зеленню - петрушкою або кропом. Заливаємо зверху бульйон і охолоджуємо.
Потім кладемо другий шар м'яса і інших інгредієнтів і знову вливаємо бульйон. Охолоджуємо.
Коли Желатин застиг, занурюємо форму на секунду в ємність з гарячою водою і викладаємо холодець на блюдо.
Тепер беремо формочку "серце" з твердими краями і, натискаючи їй на холодець, вирізаємо серце.
Якщо хочете, щоб зверху на холодці вийшов гарний шар іншого кольору, то можна зробити наступним чином: попередньо змішати майонез з Желатином і залити його до заливного з курки. Коли майонезний шар застигне, залийте курячий. Для отримання зеленого кольору - використовуйте натерту шкірку огірка, для червоного - дрібно нарізаний солодкий червоний перець. В принципі, добитися іншого кольору можна і за допомогою звичайного харчового барвника.