Рецепт Холодець з курки «серце» фото

Холодець з курки «серце»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Фуршет , День закоханих
Холодець
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт дуже красивого курячого заливного, яке зможе прикрасити будь-який святковий стіл.

Опис приготування:

Курку відварюємо і охолоджуємо в бульйоні.

Відокремлюємо майже все м'ясо від кісток, на крилах можете не чіпати.

Zamachivaem Желатин.

Розчиняємо Желатин в бульйоні.

Варимо круто одне яйце і нарізаємо тонкими скибочками огірок.

Перекладаємо курку в глибоку миску, прикрашаємо яйцем, Лимоном, скибочками свіжого огірка, зеленню - петрушкою або кропом. Заливаємо зверху бульйон і охолоджуємо.

Потім кладемо другий шар м'яса і інших інгредієнтів і знову вливаємо бульйон. Охолоджуємо.

Коли Желатин застиг, занурюємо форму на секунду в ємність з гарячою водою і викладаємо холодець на блюдо.

Тепер беремо формочку"серце" з твердими краями і, натискаючи їй на холодець, вирізаємо серце.

Якщо хочете, щоб зверху на холодці вийшов гарний шар іншого кольору, то можна зробити наступним чином: попередньо змішати майонез з Желатином і залити його до заливного з курки. Коли майонезний шар застигне, залийте курячий. Для отримання зеленого кольору - використовуйте натерту шкірку огірка, для червоного - дрібно нарізаний солодкий червоний перець. В принципі, добитися іншого кольору можна і за допомогою звичайного харчового барвника.


  • Болгарський перець - 1 штука
  • Огірок - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Яйця - 1 штука
  • Курка - 200 грам
  • Бульйон - 150 грам
  • Желатин - 3 грами
Курку відварюємо і охолоджуємо в бульйоні.

Відокремлюємо майже все м'ясо від кісток, на крилах можете не чіпати.

Zamachivaem Желатин.

Розчиняємо Желатин в бульйоні.

Варимо круто одне яйце і нарізаємо тонкими скибочками огірок.

Перекладаємо курку в глибоку миску, прикрашаємо яйцем, Лимоном, скибочками свіжого огірка, зеленню - петрушкою або кропом. Заливаємо зверху бульйон і охолоджуємо.

Потім кладемо другий шар м'яса і інших інгредієнтів і знову вливаємо бульйон. Охолоджуємо.

Коли Желатин застиг, занурюємо форму на секунду в ємність з гарячою водою і викладаємо холодець на блюдо.

Тепер беремо формочку"серце" з твердими краями і, натискаючи їй на холодець, вирізаємо серце.

Якщо хочете, щоб зверху на холодці вийшов гарний шар іншого кольору, то можна зробити наступним чином: попередньо змішати майонез з Желатином і залити його до заливного з курки. Коли майонезний шар застигне, залийте курячий. Для отримання зеленого кольору - використовуйте натерту шкірку огірка, для червоного - дрібно нарізаний солодкий червоний перець. В принципі, добитися іншого кольору можна і за допомогою звичайного харчового барвника.

Схожі рецепти