Хоча з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Харчо є національним грузинським супом. Він давно став популярним у всіх країнах СНД і в Європі. Але не часто можна зустріти класичний рецепт цієї страви, так як всі вносять зміни.
Ми ж з вами спробуємо його відновити. Будемо використовувати всі важливі приправи та інгредієнти. Тому обов'язково прочитайте про те, як приготувати харчо з рисом по-грузинськи. Варіть суп точно за інструкцією, тоді ви отримаєте пікантне і дуже смачна страва. Сподобається багатьом!
- Яловичина - 500 грам (м'якоть)
- Мал - 120 грам
- Ріпчаста цибуля - 400 грам
- Помідор - 300 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Ткемалі - 150 грам
- Вода - 3 L
- Заголовок Бондюель - 1 Ст. Ложка
- Топлене масло - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 6 штук
- Червоний пекучий перець - 0, 5 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Кінза свіжа - 10 штук (гілочки)
- Петрушка - 10 штук (гілочки)
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
М'ясо промийте і наріжте шматочками. Покладіть їх в каструлю і залийте водою.
Доведіть бульйон до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть його і варіть протягом 50 хвилин. Додайте в бульйон перець горошком і лавровий лист. Зніміть піну.
Помийте помідори. Надріжте на них шкірку, ошпарьте їх окропом. Потім зніміть шкірку. Наріжте дрібно м'якоть.
Лук почистіть і наріжте. Пропассеруйте його на маслі до м'якості. В кінці додайте кукурудзяну муку. Все перемішайте.
До цибулі додайте помідори і промитий рис. Гасіть інгредієнти разом протягом 6 хвилин на невеликому вогні.
Волоські горіхи подрібніть в крихту.
Петрушку і кинзу промийте. Порубати зелень на невеликі шматочки.
Мал з овочами додайте в суп.
Потім додайте соус "ткемалі" (його, до речі, можна купити готовим, а можна зробити самостійно, в домашніх умовах). Варіть суп протягом 7 хвилин на середньому вогні.
Після всипте горіхову крихту.
У Ступка peretrite koriandr, мелений перець, пекучий перець, часник, кмин і хмелі-сунелі.
Додайте приправи в суп. Готуйте його ще 12 хвилин.
В кінці додайте зелень. Дайте настоятися харчо 5 хвилин під кришкою, потім пробуйте. Смачного!