Хліб «здоров'я»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хліб з цільнозерновий борошна вважається найкориснішим, тому розповім вам, як приготувати хліб"Здоров'я" з добавками насіння і висівок. Виходить він дуже ароматним, апетитним і смачним.
Опис приготування:
Корисний хліб є обов'язковим пунктом кожного меню, тому вам варто приготувати хліб"Здоров'я" . Виходить такий хліб дуже ситним і ароматним завдяки насінню соняшнику, льону і пшеничним отрубям, а після випічки на ньому утворюється хрустка золотава скоринка. За бажанням ви можете додати кмин або кунжут в тісто. Обов'язково використовуйте цельнозерновую борошно, вона корисніша для вашого організама.
- Борошно пшеничне - 330 грам (цільнозерновий)
- Дріжджі пресовані - 16 грам
- Насіння соняшнику - 3-4 Ст. Ложок
- Насіння льону - 1, 5 Ст. Ложки
- Висівки пшеничні - 3 Ст. Ложки
- Вода - 330 мілілітрів
- Мед - 2 чайних ложки
1. У теплій воді розчиніть мед, додайте пресовані дріжджі і дайте їм повністю розчинитися.
2. Просіяне борошно змішайте з насінням соняшнику без шкірки, насінням льону, сіллю і пшеничними висівками. Додайте розчинені дріжджі і замісити м'яке липке тісто.
3. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину. Обімніть тісто і перекладіть його в змащену олією форму. Накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин.
4. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 35-40 хвилин. Смачного!