Рецепт Хліб «здоров'я» фото

Хліб «здоров'я»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Крупи , Висівки
На обід , На вечерю , На швидку руку
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хліб з цільнозерновий борошна вважається найкориснішим, тому розповім вам, як приготувати хліб"Здоров'я" з добавками насіння і висівок. Виходить він дуже ароматним, апетитним і смачним.

Опис приготування:

Корисний хліб є обов'язковим пунктом кожного меню, тому вам варто приготувати хліб"Здоров'я" . Виходить такий хліб дуже ситним і ароматним завдяки насінню соняшнику, льону і пшеничним отрубям, а після випічки на ньому утворюється хрустка золотава скоринка. За бажанням ви можете додати кмин або кунжут в тісто. Обов'язково використовуйте цельнозерновую борошно, вона корисніша для вашого організама.

  • Борошно пшеничне - 330 грам (цільнозерновий)
  • Дріжджі пресовані - 16 грам
  • Насіння соняшнику - 3-4 Ст. Ложок
  • Насіння льону - 1, 5 Ст. Ложки
  • Висівки пшеничні - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 330 мілілітрів
  • Мед - 2 чайних ложки
хліб
1. У теплій воді розчиніть мед, додайте пресовані дріжджі і дайте їм повністю розчинитися.
хліб
2. Просіяне борошно змішайте з насінням соняшнику без шкірки, насінням льону, сіллю і пшеничними висівками. Додайте розчинені дріжджі і замісити м'яке липке тісто.
хліб
3. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину. Обімніть тісто і перекладіть його в змащену олією форму. Накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин.
хліб
4. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 35-40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти