Хліб з маком
(покроковий рецепт з фото)
Пухнастий, красивий хлібець з хрусткою скоринкою вийде у вас, якщо приготуєте на мою рецептом "хліб з маком"! відріжте шматочок, намажте вершкове масло, покладіть джем і заваріть чай…
Розповідаю, як приготувати "хліб з маком" . Це неймовірно пишна і смачна випічка на манки з маком. Муки в рецепті всього дві склянки, а виходить один великий хлібець, якщо у вас є форма "цеглинка", Потім розділити тісто на дві частини, буде дві хороших великих булочки хліба. Обов'язково дотримуйтеся рецепта, беріть теплі продукти, дайте достатньо часу для підняття і вистоювання, тоді результат порадує не тільки вас! хай щастить!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вода - 150 мл мілілітрів
- Крупа манна - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Мак - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яйце велике - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
1. З'єднайте спочатку рідкі продукти: тепле молоко, теплу воду, яйце, вершкове топлене масло, рослинна олія, яйце. Покладіть сіль, цукор і дріжджі. Перемішайте добре, залиште хвилин на 10.
2. Всипте борошно, Mankute і маку.
3. Замісити тісто. На відміну від звичайного хлібного тесту, це тісто здається занадто м'яким, але ні в якому разі не додавайте ще борошна. Воно липке і має бути. Накрийте його сухою серветкою і поставте в теплу духовку на 1, 5 годину.
4. Тісто повітряне, добре підходить і збільшується в обсягах.
5. Осадіть тісто руками. Підмішування трохи, для цього притрусіть стіл борошном, тісто не липне, воно пружне і приємне. Змастіть форму рослинним маслом. Покладіть тісто і поставте в духовку теплу на 30 хвилин для вистоювання.
6. Випікайте при 180 градусах приблизно 35-40 хвилин. Я орієнтувалася на колір хліба, коли корочка стала темніти, відразу витягла з духовки.
7. Готовий хлібець остудіть трохи в формі, потім зніміть її, дайте хліба повністю охолонути.
8. Пробуйте!