Хліб з часником
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас вдома є хлібопічка, спробуйте приготувати хліб з часником - svezhenykiy, ароматний він буде прекрасним доповненням до вашого улюбленої страви.
Який би смачний суп, яке б смачне другу страву ви не приготували, якщо ви подасте до нього свіженький і ароматний хліб з часником - саме він стане акцентом всього прийому їжі. Хліб виходить м'яким, розсипчастий і, завдяки часнику, дуже ароматним. Головне - чітко слідувати рецептурою і не поспішати. Хай щастить!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 40 мілілітрів
- Борошно - 350 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 35 грам
- Свіжий кріп - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 5 зубчиків
Прямо в хлібопічці починаємо місити тісто. Додаємо борошно, сіль, дріжджі, молоко, воду і мед, гарненько перемішуємо і формуємо колобок.
У хлібопічці вибираємо програму "тісто", ставимо на півтори години. Тісто має значно збільшитися в обсязі.
Тим часом розтоплюємо вершкове масло, додаємо в нього подрібнений часник і кріп. Тісто розділяємо на 11-12 частин, розгортаємо кожну частину на тонкий хлібець, намазуємо кожен ароматним вершковим маслом.
Складаємо коржі одна до іншої, формуючи таку собі гармошку.
Хвилин 40 даємо тесту постояти, а потім в хлібопічці вибираємо програму "випічка" і поставити на 50 хвилин.
Уже готовий хліб залишилося остудити на решітці і свіженьким подавати до столу.