Хліб для сендвічів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом хліба з яким буде зручно приготувати смачні сендвічі. Він виходить дуже повітряний і хрусткий! Беріть на замітку!
Якщо ви зібралися на пікнік, то приготувати сендвічі - це самий підходящий варіант для перекусу на свіжому повітрі. А якщо при цьому хліб буде власного приготування, то це зробить ваші сендвічі просто твором кулінарної майстерності. Приступимо? Спекти такий хліб просто, але вимагає трохи вашого часу.
- Закваска пшеничне "левіт Мадре" - 70 грам (якщо немає закваски "левіт Мадре", просто збільште кількість дріжджів на 10 грам, води на 30 грам, Muky з 30 грам )
- Дріжджі - 3 грами (свіжі, пресовані)
- Вода - 270 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Житнє борошно - 30 грам
- Пшеничне борошно - 300 грам
Підготуйте інгредієнти. Найкраще цим зайнятися ввечері, приблизно в 19-20 годин, таким чином, вранці ви будете мати свіжий хліб.
У теплу воду покладіть закваску, дріжджі, сіль, цукор.
Добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок закваски.
Змішайте житнє і пшеничне борошно, жебрацтво.
Замісити тісто, зберіть його в грудку. Через кожну годину, тричі зробіть обминку методом "розтягнути і скласти" .
Вид тесту через 3 години після третин обминання. Після чого накрийте миску з тестом плівкою і приберіть в холодильник до ранку.
Вранці дістаньте тісто з холодильника.
Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто, подкатайте його в кулю. Залиште в такому вигляді на 30 хвилин. За цей час дріжджі "прокинуться" і почнуть свою діяльність.
Через 30 хвилин розправте тісто в пласт.
Візьміться за край тесту, загорніть його всередину і закріпіть згин пальцями або зробіть пробивання ребром долоні.
Зробіть ще один оборот і знову закріпіть згин тесту.
Загорніть тісто повністю в рулет, край закріпіть пробивкой підставою долоні.
Викладіть заготовку "швом вгору" на тканину, присипану борошном, з боків підкладіть згорнуті валиком серветки. Дайте хлібу расстойку 1 час.
Через годину перекладіть заготовку на лист для випічки "швом вниз", гострим ножем або лезом зробіть надрізи для виходу пара.
Розігрійте духовку на максимальну температуру, вниз поставте ємність з водою, наприклад, сковороду, випікайте перші 10 хвилин на максимальній температурі 240 градусів, потім скиньте жар до 180-200 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин.
Розігрійте духовку на максимальну температуру, вниз поставте ємність з водою, наприклад, сковороду, випікайте перші 10 хвилин на максимальній температурі 240 градусів, потім скиньте жар до 180-200 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин.
Готовий хліб перекласти на решітку і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Після того, як хліб охолоне, його можна нарізати. Хліб вийшов з хрусткою скоринкою, ароматний, пористий.
Гострим ножем розрізати хліб на шматочки і кожен шматочок горизонтально розділіть на 2 частини, приготуйте сендвічі по своєму смаку. Вийшло дуже апетитно, смачно і красиво!