Рецепт Хліб для сендвічів фото

Хліб для сендвічів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Ділюся рецептом хліба з яким буде зручно приготувати смачні сендвічі. Він виходить дуже повітряний і хрусткий! Беріть на замітку!

Якщо ви зібралися на пікнік, то приготувати сендвічі - це самий підходящий варіант для перекусу на свіжому повітрі. А якщо при цьому хліб буде власного приготування, то це зробить ваші сендвічі просто твором кулінарної майстерності. Приступимо? Спекти такий хліб просто, але вимагає трохи вашого часу.

  • Закваска пшеничне "левіт Мадре" - 70 грам (якщо немає закваски "левіт Мадре", просто збільште кількість дріжджів на 10 грам, води на 30 грам, Muky з 30 грам )
  • Дріжджі - 3 грами (свіжі, пресовані)
  • Вода - 270 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Житнє борошно - 30 грам
  • Пшеничне борошно - 300 грам
хліб для сендвічів - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Найкраще цим зайнятися ввечері, приблизно в 19-20 годин, таким чином, вранці ви будете мати свіжий хліб.
хліб для сендвічів - фото крок 2
У теплу воду покладіть закваску, дріжджі, сіль, цукор.
хліб для сендвічів - фото крок 3
Добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок закваски.
хліб для сендвічів - фото крок 4
Змішайте житнє і пшеничне борошно, жебрацтво.
хліб для сендвічів - фото крок 5
Замісити тісто, зберіть його в грудку. Через кожну годину, тричі зробіть обминку методом "розтягнути і скласти" .
хліб для сендвічів - фото крок 6
Вид тесту через 3 години після третин обминання. Після чого накрийте миску з тестом плівкою і приберіть в холодильник до ранку.
хліб для сендвічів - фото крок 7
Вранці дістаньте тісто з холодильника.
хліб для сендвічів - фото крок 8
Присипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто, подкатайте його в кулю. Залиште в такому вигляді на 30 хвилин. За цей час дріжджі "прокинуться" і почнуть свою діяльність.
хліб для сендвічів - фото крок 9
Через 30 хвилин розправте тісто в пласт.
хліб для сендвічів - фото крок 10
Візьміться за край тесту, загорніть його всередину і закріпіть згин пальцями або зробіть пробивання ребром долоні.
хліб для сендвічів - фото крок 11
Зробіть ще один оборот і знову закріпіть згин тесту.
хліб для сендвічів - фото крок 12
Загорніть тісто повністю в рулет, край закріпіть пробивкой підставою долоні.
хліб для сендвічів - фото крок 13
Викладіть заготовку "швом вгору" на тканину, присипану борошном, з боків підкладіть згорнуті валиком серветки. Дайте хлібу расстойку 1 час.
хліб для сендвічів - фото крок 14
Через годину перекладіть заготовку на лист для випічки "швом вниз", гострим ножем або лезом зробіть надрізи для виходу пара.
Розігрійте духовку на максимальну температуру, вниз поставте ємність з водою, наприклад, сковороду, випікайте перші 10 хвилин на максимальній температурі 240 градусів, потім скиньте жар до 180-200 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин.
хліб для сендвічів - фото крок 15
Готовий хліб перекласти на решітку і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
хліб для сендвічів - фото крок 16
Після того, як хліб охолоне, його можна нарізати. Хліб вийшов з хрусткою скоринкою, ароматний, пористий.
хліб для сендвічів - фото крок 17
Гострим ножем розрізати хліб на шматочки і кожен шматочок горизонтально розділіть на 2 частини, приготуйте сендвічі по своєму смаку. Вийшло дуже апетитно, смачно і красиво!

Схожі рецепти