Рецепт Хашлама фото

Хашлама
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Овочі , Помідор , Баранина , Болгарський перець , Цибуля
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Хашлама
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам повторити одну з візитних карток вірменської кухні - ситне, апетитне і дуже смачна страва. Перед вами рецепт приготування хашламу.

Опис приготування:

Так як це традиційне блюдо, варіантів, як приготувати хашламу, існує дуже багато. Класичний рецепт передбачає використання баранини, проте деякі господині беруть також яловичину, а іноді навіть і курку. Щоб страва була ситніше, іноді додають картоплю. Якщо вам подобається ця вірменська «родзинка», ви можете експериментувати і шукати свою ідеальну хашламу.

  • Баранина - 400 грам
  • Помідори - 3-4 штук
  • Перецьь болгарський - 3-4 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка, базилік)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
хашлама - фото крок 1
1. Ось такий скромний набір інгредієнтів необхідний за рецептом приготування хашламу. При бажанні його можна розширити за рахунок інших овочів або спецій за смаком.
хашлама - фото крок 2
2. Вимийте і висушіть баранину. З усіх боків посоліть і поперчіть. Викладіть в каструлю з товстим дном (або в сотейник), залийте водою і відправте на вогонь.
хашлама - фото крок 3
3. М'ясо має варитися до напівготовності на середньому вогні. До цього часу вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками помідори.
хашлама - фото крок 4
4. Перецьь очистіть від насіння і хвостиків, вимийте і наріжте соломкою. Найкраще використовувати різнокольорові перці, тоді блюдо буде яскравіше і смачніше.
хашлама - фото крок 5
5. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю. З'єднайте всі овочі в салатник, додайте дрібку солі і перцю. Акуратно перемішайте руками, щоб сильно не"пом'яти" .
хашлама - фото крок 6
6. Викладіть овочі до м'яса, залиште гаситися ще хвилин на 45. Правильна Хашлама в домашніх умовах повинна готуватися без втручання в процес, тобто постарайтеся не перемішувати блюдо. Готовність визначається по м'ясу: якщо воно м'яке, значить можна подавати до столу. Не забудьте додати нарізану зелень в достатній кількості. Смачного!

Схожі рецепти