Рецепт Хачапурі з м'ясом в духовці фото

Хачапурі з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачні коржі з м'ясною начинкою такі смачні, що вам не знадобиться готувати на обід друга страва. Порція супу і гаряча коржик - ситний обід, за який ваші рідні будуть вам дуже вдячні.

Опис приготування:

Xacapuri - це ситні і смачні коржі з начинкою, які найчастіше роблять із сиром і печуть на сковороді. Такі коржі печуть і в Грузії, і в Осетії, і в Азербайджані. Ви напевно не раз ласували ними, а спекти їх будинку навіть і не намагалися. А даремно, адже приготувати смачні хачапурі не дуже складно. Пропоную вам рецепт приготування хачапурі з м'ясом в духовці. Якщо ви будете готувати їх з любов'ю - вони вийдуть нітрохи не гірше, ніж у кулінарів з Грузії.

  • Борошно - 650 грам
  • Дріжджі сухі - 6 грам
  • Рослинна олія - 75 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 350 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 20 грам
  • М'ясо відварне - 400 грам (будь-який: яловичина, свинина)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 1
Насипу в півсклянки теплого молока чайну ложку борошна, пів чайної ложки цукру і сухі дріжджі, розмішуємо і ставимо в тепле місце.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 2
Коли дріжджі піднімуться пінної шапочкою, виливаємо їх в просіяне борошно, додаємо сіль і рослинне масло.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 3
Перемішуємо і потроху доливаємо тепле молоко. Молока може знадобитися і трохи менше, дивіться по консистенції тесту. Воно повинно вийти м'яким і еластичним.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 4
Накриваємо тісто, ставимо його в тепле місце приблизно на 1 час.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 5
Обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору. М'ясо подрібнити або блендером, або через м'ясорубку. Змішаємо м'ясо, цибуля і спеції. Якщо начинка вийшла сухою - додайте пару ложок бульйону.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 6
Тісто добре підійшло, обминали його і ділимо на 7 частин, стільки коржів у нас і вийде.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 7
Руками розминаємо кожну частину тесту в тонкий корж, викладаємо в центр начинку.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 8
Збираємо краю коржі в вузлик, добре защипувати їх.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 9
Викладаємо корж вузликом на стіл і, починаючи від центру, розгладжуємо-розгортаємо корж, щоб вона вийшла тонкої. Коржик повинен вийти приблизно 15 см. В діаметрі і товщиною близько 1 см. У центрі коржі робимо невелику дірочку.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 10
Викладаємо хачапурі на деко, застелений папером для випічки, і змащуємо збитим жовтком. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
хачапурі з м'ясом в духовці - фото крок 11
Гарячі хачапурі змащуємо вершковим маслом і укладаємо один на одного. Потім накриваємо рушником і даємо"дозріти" хвилин 5.

Схожі рецепти