Хачапурі з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Спробувавши хачапурі з сиром в кафе, ніколи не думала що можна зробити його будинку. Я думала, що потрібна спеціальна піч, але все виявилося простіше. Хачапурі можна спекти і в звичайній духовці у себе вдома.
Хачапурі з сиром в духовці - це дуже смачне і ситне блюдо, спробувавши шматочок якого, вже неможливо буде зупинитися. Готувати їх просто. Сир я беру зазвичай сулугуні, але якщо хочете трохи інший смак, то можна взяти Мюнстер, він теж відмінно плавиться. Їсти хачапурі теж потрібно правильно: відламує шматок булочки і маку його в яйце і сир, смаки змішуються і ви можете повністю насолодитеся цієї смачною випічкою.
- Борошно - 550-600 грам
- Тепла вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 3/4 склянки
- Сухі дріжджі - 4 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сир сулугуні - 450 грам (або Munster)
- Яйця - 6 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Петрушка - 1 пучок
1
Приготуйте опару: сухі дріжджі змішайте з цукром і водою до повного розчинення і поставте в тепле місце хвилин на 15.
2
Коли опара почне пінитися, можна замішувати тісто. Додайте в опару сіль, борошно і рослинне масло. Борошно додавайте невеликими порціях. Місіть тісто стільки, щоб воно стало однорідним і гладким.
3
Поставте тісто в тепле місце, щоб воно підійшло (приблизно на годину або півтора), тісто має збільшитися вдвічі. Поки тісто підходить, потріть сир на дрібній тертці.
4
Коли тісто підійшло, розділіть його на 6 однакових шматочків і сформуйте з них човники. Заповніть їх тертим сиром і відправте в розігріту до 250 градусів духовку на 15-20 хвилин.
5
Дістаньте хачапурі з духовки, на кожен покладіть по шматочку вершкового масла, розбийте яйце і посипте нашаткованої петрушкою. Подавати хачапурі потрібно гарячими!