Рецепт Хачапурі по-домашньому фото

Хачапурі по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хачапурі вже давно стали для нас одним з найулюбленіших страв, адже коли відчуваєш аромат цих грузинських коржів, важко пройти повз і не купити такі ласощі, а ще краще приготувати його самому.

Опис приготування:

Хоч цей простий рецепт хачапурі по-домашньому і відноситься до традиційної грузинської кухні, але це блюдо знайшло своїх шанувальників, мені здається, по всій земній кулі. Такі приголомшливі коржі, всередині яких знаходиться ніжна сирна начинка, просто таять у роті і зводять з розуму своїм божественним ароматом. А приготувати цю страву зовсім нескладно, я розповім вам, як зробити хачапурі по-домашньому дуже швидко і без особливих зусиль. Такі коржі стануть для вас не тільки відмінним сніданком, але і прекрасним доповненням до різних страв на обід або вечерю.

  • Борошно - 4-5 склянок
  • Кефір - 0, 5 L
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Сир - 500 грам (бринза, сулугуні або імертінскій сир)
  • Вершкове масло - За смаком
хачапурі по-домашньому - фото крок 1
Отже, почнем з того, що потремо сир на крупній тертці, при бажанні можете додати в начинку свіжу зелень або часник.
хачапурі по-домашньому - фото крок 2
Тепер займемося тестом, в миску просіваємо борошно і змішуємо її з розпушувачем. Робимо в борошняної гірці поглиблення і вливаємо в нього кефір, потім розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль і рослинне масло.
хачапурі по-домашньому - фото крок 3
Перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо з них м'яке і еластичне тісто, ставимо його на годинку в холодильник.
хачапурі по-домашньому - фото крок 4
Після закінчення часу дістаємо тісто з холодильника і ділимо його на 6-7 рівних частин.
хачапурі по-домашньому - фото крок 5
Беремо по черзі по одному шматочку тесту і розгортає його в тонкий круглий пласт.
хачапурі по-домашньому - фото крок 6
В середину кожного кола кладемо начинку з сиру.
хачапурі по-домашньому - фото крок 7
Щільно з'єднуємо краю тесту зверху.
хачапурі по-домашньому - фото крок 8
Тепер трохи розгортає хачапурі качалкою, щоб у нас вийшла плоска коржик з сиром всередині.
хачапурі по-домашньому - фото крок 9
Ставимо сковороду на вогонь і гарненько розігріваємо її, якщо сковорода з антипригарним покриттям, то масло додавати не потрібно, якщо ж покриття у сковороди не дуже хороше, можна крапнути крапельку масла. Отже, викладаємо корж на сковороду і обсмажуємо її з кожного боку до золотистого кольору, приблизно по 1-2 хвилини на кожну сторону.
хачапурі по-домашньому - фото крок 10
Готові хачапурі змащуємо з усіх боків вершковим маслом і подаємо на стіл. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти