Рецепт Gvezeli фото

Gvezeli
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Gvezeli - блюдо грузинської кухні. Це пиріжки з сиром і яйцем. Дуже смачні і ароматні. Такі пиріжки добре підійдуть до чаю, бульйону і будь-яким супів.

Опис приготування:

Пиріжки гвезелі ще називають хачапурі по-гурійськи. Гурійци - етнографічна група грузинського народу. Gvezeli - дуже смачна випічка, як і багато страв грузинської кухні. Ці пиріжки можна легко приготувати самим. Печуть їх з самого простого дріжджового тіста. У начинку кладуть сир сулугуні та відварені яйця. Якщо сулугуні для вас дуже солоний, то можна додати ще більш прісний сир.

  • Молоко - 70 мілілітрів
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Куряче яйце - 5 штук
  • Сир sulugini - 200 грам
Gvezeli - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків гвезелі.
Gvezeli - фото крок 2
У миску налийте молоко і воду, трохи підігрійте. Викладіть дріжджі і перемішайте. Влийте рафіновану соняшникову олію.
Gvezeli - фото крок 3
Додайте сіль, цукор і просіяне борошно.
Gvezeli - фото крок 4
Замісити еластичне, м'яке тісто.
Gvezeli - фото крок 5
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце для збільшення в об'ємі.
Gvezeli - фото крок 6
Сулугуні натріть на тертці.
Gvezeli - фото крок 7
Тісто розділіть на шматочки вагою 50-60 грам. Кожен шматочок скачайте в кульку. Кожна кулька розкачайте в коло.
Gvezeli - фото крок 8
На корж викладіть тертий сир сулугуні.
Gvezeli - фото крок 9
І половинку яйця, круто звареного.
Gvezeli - фото крок 10
Поверніть рулетом коло тіста з начинкою і добре заліпити краю, надаючи форму півмісяця.
Gvezeli - фото крок 11
Викладіть гвезелі в форму для випічки. Дайте постояти в теплі 30 хвилин. За цей час пиріжки трохи збільшаться в розмірі.
Gvezeli - фото крок 12
Змастіть гвезелі яйцем і поставте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів. Випікайте 25-30 хвилин.
Gvezeli - фото крок 13
Гвезелі готові. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти