Gvezeli
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Gvezeli - блюдо грузинської кухні. Це пиріжки з сиром і яйцем. Дуже смачні і ароматні. Такі пиріжки добре підійдуть до чаю, бульйону і будь-яким супів.
Опис приготування:
Пиріжки гвезелі ще називають хачапурі по-гурійськи. Гурійци - етнографічна група грузинського народу. Gvezeli - дуже смачна випічка, як і багато страв грузинської кухні. Ці пиріжки можна легко приготувати самим. Печуть їх з самого простого дріжджового тіста. У начинку кладуть сир сулугуні та відварені яйця. Якщо сулугуні для вас дуже солоний, то можна додати ще більш прісний сир.
- Молоко - 70 мілілітрів
- Вода - 70 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Куряче яйце - 5 штук
- Сир sulugini - 200 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків гвезелі.
У миску налийте молоко і воду, трохи підігрійте. Викладіть дріжджі і перемішайте. Влийте рафіновану соняшникову олію.
Додайте сіль, цукор і просіяне борошно.
Замісити еластичне, м'яке тісто.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте в тепле місце для збільшення в об'ємі.
Сулугуні натріть на тертці.
Тісто розділіть на шматочки вагою 50-60 грам. Кожен шматочок скачайте в кульку. Кожна кулька розкачайте в коло.
На корж викладіть тертий сир сулугуні.
І половинку яйця, круто звареного.
Поверніть рулетом коло тіста з начинкою і добре заліпити краю, надаючи форму півмісяця.
Викладіть гвезелі в форму для випічки. Дайте постояти в теплі 30 хвилин. За цей час пиріжки трохи збільшаться в розмірі.
Змастіть гвезелі яйцем і поставте в духовку, заздалегідь розігріту до 175-180 градусів. Випікайте 25-30 хвилин.
Гвезелі готові. Можна подавати до столу.