Гулунгоб
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто з нас любить з дитинства компоти з сухофруктів. Це геніальна річ, адже завжди можна отримати масу вітамінів в найхолодніші дні. У багатьох східних країнах теж роблять подібні напої.
Наприклад, я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати гулунгоб. Це національний таджицький напій з урюка. До речі, урюк відрізняється від кураги типом сушки, але все також є абрикосом без кісточки. Рецепт бюджетний і простий, він нагадав мені настоянку (корисну і солодку).
- Урюк - 700 грам
- Вода кип'ячена - 2 L
Урюк ретельно промийте в проточній воді, щоб вона в підсумку стала прозорою.
Можете залити його водою на 6 хвилин приблизно. Потім обсушити сухофрукти і перекладіть їх в банку. Залийте окропом.
Через 2-3 години напій буде готовий. Заливайте урюк новим окропом, поки він не перестане давати сік. Приємною дегустації!