Гуакамоле по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 15 хв.
Не знаю, як приготувати «Гуакамоле» по-домашньому? Вам знадобиться тільки стиглий авокадо. Є класична варіація соусу, але багато кухарі можуть запропонувати свою. Корисне і смачне блюдо.
Опис приготування:
Соус або закуска готується з сирих продуктів, без термічної обробки. Його не потрібно наполягати або варити. Якщо вам попався не зовсім стиглий авокадо, виправити ситуацію можна, якщо додати до соусу трохи оливкового масла (тільки оливкової! ). У домашню варіацію можна замість лайма додати лимон.
- Авокадо - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Цибуля - 1/2-1/4 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Соус «Табаско» - За смаком
1. У каструлі доведіть воду до кипіння, відправте в неї помідор і варіть його 30-40 секунд, потім видаліть.
2. З легкістю зніміть шкірку, розріжте помідор і видаліть насіння.
3. Дрібно наріжте утворилася м'якоть з помідора, ¼ лука, дістаньте м'якоть з авокадо і наріжте шматочками.
4. У мисці розімніть м'якоть авокадо, додайте томати, цибуля і ще раз розімніть вилкою, додайте за смаком сіль і перець, гострий соус і сік половинки лимона, розмішайте.
5. Всього 15 хвилин - і смачний соус у вас на столі!