Рецепт Груздянка по-літньому зі свіжих груздів фото

Груздянка по-літньому зі свіжих груздів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Літні
Супи
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви любите гриби, то неодмінно зваріть такий суп-груздянку! Грибов на нього потрібно трохи, а аромат і смак просто чудовий! І готувати зовсім просто.

Опис приготування:

Найчастіше груздянку варять із солоних груздів, але і з свіжих цей суп дуже смачний! Грузді неодмінно обробіть перед приготуванням - замочіть на ніч і відварити до готовності. Прянощів не додавайте, вони переб'ють грибний аромат. Мінімум перцю і трохи кропу.

  • Грузді - 4-5 штук (в готовому вигляді грам 300)
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 150 грам (жирна)
  • Чорний перець - За смаком
  • Кріп - За смаком
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 1
Якщо вам серед інших грибів попалося лише кілька штук груздів, саме час варити груздянку. Грузді промийте і замочіть в холодній воді на ніч. Вранці ще раз ретельно промийте, можна і щіточкою. Зваріть в підсоленій воді до готовності - готові гриби опустяться на дно. Відкиньте їх на друшляк і дайте воді стекти.
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 2
Наріжте цибулю кубиками і позолотою його на топленому маслі. Додайте дрібно нарубані грузді і обсмажуйте всі разом хвилин 5.
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 3
Додайте нарізаний дрібними кубиками малосольні огірочок і обсмажте ще хвилинку-другу.
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 4
Додайте сметану і тушкуйте 5 хвилин, помішуючи. Чим жирніше сметана, тим смачніше.
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 5
Поки гриби гасяться, зваріть картоплю. Води візьміть не більше півтора літрів. Готову картоплю крупно потовчіть в відварі.
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 6
Додайте в каструлю з картоплею грибну суміш і варіть на повільному вогні хвилини 2-3. Заправте груздянку чорним перцем і маленькою щіпкою кропу. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте настоятися без нагріву хвилин 15.
груздянка по-літньому зі свіжих груздів - фото крок 7
Подавайте суп горячімсо свіжим чорним хлібом. Смакота!

Схожі рецепти