Груздянка по-літньому зі свіжих груздів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите гриби, то неодмінно зваріть такий суп-груздянку! Грибов на нього потрібно трохи, а аромат і смак просто чудовий! І готувати зовсім просто.
Найчастіше груздянку варять із солоних груздів, але і з свіжих цей суп дуже смачний! Грузді неодмінно обробіть перед приготуванням - замочіть на ніч і відварити до готовності. Прянощів не додавайте, вони переб'ють грибний аромат. Мінімум перцю і трохи кропу.
- Грузді - 4-5 штук (в готовому вигляді грам 300)
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Крем - 150 грам (жирна)
- Чорний перець - За смаком
- Кріп - За смаком
Якщо вам серед інших грибів попалося лише кілька штук груздів, саме час варити груздянку. Грузді промийте і замочіть в холодній воді на ніч. Вранці ще раз ретельно промийте, можна і щіточкою. Зваріть в підсоленій воді до готовності - готові гриби опустяться на дно. Відкиньте їх на друшляк і дайте воді стекти.
Наріжте цибулю кубиками і позолотою його на топленому маслі. Додайте дрібно нарубані грузді і обсмажуйте всі разом хвилин 5.
Додайте нарізаний дрібними кубиками малосольні огірочок і обсмажте ще хвилинку-другу.
Додайте сметану і тушкуйте 5 хвилин, помішуючи. Чим жирніше сметана, тим смачніше.
Поки гриби гасяться, зваріть картоплю. Води візьміть не більше півтора літрів. Готову картоплю крупно потовчіть в відварі.
Додайте в каструлю з картоплею грибну суміш і варіть на повільному вогні хвилини 2-3. Заправте груздянку чорним перцем і маленькою щіпкою кропу. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте настоятися без нагріву хвилин 15.
Подавайте суп горячімсо свіжим чорним хлібом. Смакота!