Грудка індички на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що саме соковите м'ясо виходить, якщо його приготувати на грилі. Такий спосіб готування дозволяє максимально швидко зробити апетитну хрустку скоринку, але зберегти соки.
Багатьом з нас подобаються страви на мангалі, решітці і грилі. Якщо вам цікаво, як приготувати грудку індички на грилі, то прочитайте цей простий рецепт. Ароматне м'ясо зможе приготувати будь-яка людина без особливих кулінарних навичок.
- Філе грудки індички - 750 грам
- Цибуля ріпчаста - 120 грам
- Томатне пюре - 100 грам
- Мінеральна вода з газом - 100 мілілітрів
- Масло оливкове - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Коріандр мелений - 2 грами
- Аджика, сіль, перець - За смаком
Насамперед приготуйте маринад, в якому ми будемо маринувати стейки з індички. Для цього в мисці змішайте подрібнений і очищений лук (можна натерти його на тертці або пропустити через м'ясорубку, збити в блендері), томатне пюре або пасту, газовану воду, рослинна олія, аджику, соєвий соус, сіль і мелений перець. Інгредієнти ретельно перемішайте.
Тепер настала черга м'яса. Філе індички промийте під проточною холодною водою і обсушити. Розріжте кожне філе уздовж на два-три шматки (в залежності від товщини філе). Відбийте кожен отриманий шматочок молоточком по обидва боки.
Опустіть відбите філе в маринад, залиште його на добу в холодильнику.
Гарненько розігрійте гриль, змастіть його рослинним маслом, щоб стейки з індичого філе не прилипали до поверхні. Обсмажуйте замариноване філе п'ять-десять хвилин. Подавайте блюдо з зеленню, овочами і лавашем.