Грецький салат з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, традиційно до складу цієї страви капуста не входить. Але хіба правила створюються не для того, щоб їх порушували? Рецепт приготування грецького салату з капустою - тому доказ!
Традиція є традиція, але все-таки грецький салат - блюдо аж ніяк не "високою" кухні. У самій Греції його називають "хоріатіки", тобто "сільський" або "селянський" . Особливістю його приготування крім стандартного набору інгредієнтів - огірки, помідори, маслини, цибуля, фета - вважається велика нарізка продуктів. Буває, навіть сир не ріжуть, а кладуть поверх салату цілим шматком!
Вводити до складу цього салату нові компоненти стали жителі інших європейських країн. І якщо його роблять з м'ясом, морепродуктами і фруктами, то чому не має права на існування рецепт приготування грецького салату з капустою? продукт корисний, смачний, за своїми "хрустким" властивостям цілком здатний дати фору листовому салату, який кладуть в це блюдо повсюдно. Давайте спробуєм?
- Фета - 250 грам
- Капуста пекінська - 300 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (краще червоний)
- Маслини - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 6-7 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком