Гречка з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Гречана крупа - натуральний екологічний, дуже корисний для організму продукт. Однак часто страви з гречкою бувають сухуваті. Пропоную рецепт дуже соковитого страви з гречки з м'ясом.
М'ясо можна вживати будь- - птицю, свинину, яловичину. У приготуванні цієї страви я використовувала свинину.
- Гречка - 2 склянки
- Цибуля - 2 штуки (великих)
- Свинина - 600 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправи - За смаком
Свиняче м'ясо помити, обтерти паперовими рушниками і порізати на невеликі шматочки. У каструлю, в якій буде готуватися наша страва, налити 1 столову ложку соняшникової олії. Коли олія нагріється, скласти нарізане м'ясо і залишити тушкувати на слабкому вогні на 20 хвилин.
Поки м'ясо гаситься, попередньо добре промиту і просушену гречку зсипати в гарячу сковорідку. Додаємо вершкове масло і смажимо на середньому вогні близько 15 хвилин, помішуючи.
Цибулини очищаємо від лушпиння та дрібно ріжемо (я користуюся комбайном-подрібнювачем, дуже зручно і ніяких сліз
Після 10 хвилин гасіння в м'ясо додати сіль, перець, спеції, перемішати. Закрити кришкою і тушкувати залишилися 10 хвилин.
На розпечену сковороду налити 2 столові ложки олії і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
У каструлю з м'ясом додати підсмажену цибулю.
Потім додати обсмажену гречку, залити холодною водою, щоб гречка була покрита приблизно на 1 сантиметр, закрити кришкою. Довести до кипіння і, зменшивши вогонь, гасити близько 20 хвилин.
Подавати гарячим. Смачного!