Рецепт Гречка з м'ясом фото

Гречка з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Крупи, Гречка
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Гречана крупа - натуральний екологічний, дуже корисний для організму продукт. Однак часто страви з гречкою бувають сухуваті. Пропоную рецепт дуже соковитого страви з гречки з м'ясом.

М'ясо можна вживати будь- - птицю, свинину, яловичину. У приготуванні цієї страви я використовувала свинину.

  • Гречка - 2 склянки
  • Цибуля - 2 штуки (великих)
  • Свинина - 600 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки (для смаження)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Приправи - За смаком
гречка з м'ясом - фото крок 1
Свиняче м'ясо помити, обтерти паперовими рушниками і порізати на невеликі шматочки. У каструлю, в якій буде готуватися наша страва, налити 1 столову ложку соняшникової олії. Коли олія нагріється, скласти нарізане м'ясо і залишити тушкувати на слабкому вогні на 20 хвилин.
гречка з м'ясом - фото крок 2
Поки м'ясо гаситься, попередньо добре промиту і просушену гречку зсипати в гарячу сковорідку. Додаємо вершкове масло і смажимо на середньому вогні близько 15 хвилин, помішуючи.
гречка з м'ясом - фото крок 3
Цибулини очищаємо від лушпиння та дрібно ріжемо (я користуюся комбайном-подрібнювачем, дуже зручно і ніяких сліз
гречка з м'ясом - фото крок 4
Після 10 хвилин гасіння в м'ясо додати сіль, перець, спеції, перемішати. Закрити кришкою і тушкувати залишилися 10 хвилин.
гречка з м'ясом - фото крок 5
На розпечену сковороду налити 2 столові ложки олії і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
гречка з м'ясом - фото крок 6
У каструлю з м'ясом додати підсмажену цибулю.
гречка з м'ясом - фото крок 7
Потім додати обсмажену гречку, залити холодною водою, щоб гречка була покрита приблизно на 1 сантиметр, закрити кришкою. Довести до кипіння і, зменшивши вогонь, гасити близько 20 хвилин.
гречка з м'ясом - фото крок 8
Подавати гарячим. Смачного!

Схожі рецепти