Grechetto
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають про такий популярний блюді італійської кухні як різотто, а сьогодні зробимо його аналог, де замість рису використовують звичайну гречку. Розповідаю вам про те, як приготувати гречетто.
До гречці в нашій країні особливе ставлення. Її часто використовують для приготування супів, гарнірів, других страв. Гречане різотто або греччето можна приготувати з м'ясом, з грибами і сиром, з овочами. Блюдо смачне і просте, вам обов'язково потрібно зробити таке!
- Цибулина - 1-2 штук
- Печериці - 150 грам
- Гречка - 200 грам
- Грудинка копчена - 50 грам
- Бульйон - 0, 5 L
- Вершки - 50 мілілітрів
- Твердий сир - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Рослинна олія - За смаком
Якщо цибуля великий, то вистачить і 1 штуки, а якщо менше, то використовуйте 2 штуки. Очистіть його і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з рослинним і вершковим маслом, потім викладіть цибулю і обсмажуйте, щоб він був прозорий.
Грудинку наріжте тонкими смужками, потім додайте її в сковороду до цибулі і перемішайте.
Очистіть гриби і нарубати їх дрібненько, викладіть в сковороду до решти інгредієнтів. Обсмажуйте до випаровування рідини.
Вимийте гречку і перекладіть її в сковороду, перемішайте. Vlejte Polovnik Boulogne, потім перемішайте і готуйте, поки вся рідина не вбралася, потім знову влийте бульйон.
Спробуйте гречку на готовність, якщо крупа вже майже готова, то влийте вершки (15-20% жирності).
Твердий сир натріть на крупній тертці, 50 грам відразу додайте в сковороду, перемішайте, сіль за смаком.
Розкладіть блюдо по тарілках, прикрасьте залишилися твердим сиром і відразу подавайте.