Гречаники в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо сільське - смачне і ситне. Як правило гречку з'єднують з м'ясним фаршем, рідше з овочами. Гречаники можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Пропоную рецепт гречаників з духовки.
Болгарський перець можна запекти часточками, як в рецепті або додати в фарш, попередньо пропустивши через м'ясорубку. Крім томатного соусу, гречаники подають зі сметаною і овочами. Вибирайте за смаком.
- Свинина - 300 грам
- Гречка - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - За смаком
- Чорний перець - 2 щіпки
- Сіль - 2 щіпки
Підготуємо інгредієнти.
Гречку варимо і висипаємо в миску.
Свинину пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до гречки.
Потім кладемо пропущений через м'ясорубку цибулю.
Вбиваємо яйце.
Для смаку додаємо сіль, перець і листочки чебрецю. Все перемішуємо.
Формуємо гречаники та кладемо їх в форму для запікання. Додаємо часточки болгарського перцю.
Зверху змащуємо сметаною і відправляємо форму в духовку.
Запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Гречаники подаємо гарячими разом з томатним соусом або аджикою. Смачного!