Рецепт Гречаники з фаршем в томатному соусі фото

Гречаники з фаршем в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви

Гречаники - дуже старе блюдо, відоме ще в XV столітті. У той час гречаники частіше робили пісними, додавши овочі, без м'ясного фаршу і яєць. Запікали в печі.


Існує безліч рецептів приготування гречаників. Їх можна запікати, смажити або тушкувати. Зробити пісними або м'ясними, додавати різні овочі, приправляти томатним або сметанним соусом. Одне залишається незмінним - в складі повинна бути гречана крупа або борошно грубого помелу.

  • Крупа гречана - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Теляліна - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соус томатний - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Пряні трави - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 2
Гречку відварити на слабкому вогні близько 10 хвилин.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 3
Через м'ясорубку пропустіть цибулю і телятину. Додайте сіль, чорний мелений перець і пряні трави на свій смак.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 4
Вбийте в фарш яйце.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 5
Додайте гречку і все перемішайте.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 6
Сформуйте круглі гречаники і викладіть їх на гарячу сковороду, змащену олією. Злегка обсмажте. Далі налийте в сковороду 150 мл. Окропу і готуйте під кришкою на слабкому вогні 10 хвилин.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 7
Додайте томатний соус і готуйте ще 10 хвилин.
гречаники з фаршем в томатному соусі - фото крок 8
Гречаники з телятиною готові. Смачного!

Схожі рецепти