Гречаники з фаршем в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Гречаники - дуже старе блюдо, відоме ще в XV столітті. У той час гречаники частіше робили пісними, додавши овочі, без м'ясного фаршу і яєць. Запікали в печі.
Існує безліч рецептів приготування гречаників. Їх можна запікати, смажити або тушкувати. Зробити пісними або м'ясними, додавати різні овочі, приправляти томатним або сметанним соусом. Одне залишається незмінним - в складі повинна бути гречана крупа або борошно грубого помелу.
- Крупа гречана - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Теляліна - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соус томатний - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Пряні трави - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Гречку відварити на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Через м'ясорубку пропустіть цибулю і телятину. Додайте сіль, чорний мелений перець і пряні трави на свій смак.
Вбийте в фарш яйце.
Додайте гречку і все перемішайте.
Сформуйте круглі гречаники і викладіть їх на гарячу сковороду, змащену олією. Злегка обсмажте. Далі налийте в сковороду 150 мл. Окропу і готуйте під кришкою на слабкому вогні 10 хвилин.
Додайте томатний соус і готуйте ще 10 хвилин.
Гречаники з телятиною готові. Смачного!