Гострі пікантні цукіні з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Літній роздолля овочів в самому розпалі. Зараз найсмачніші овочі - і ніжні кабачки, і солодка морква, і яскраві перці, і напоєні сонцем м'ясисті помідори. А яка ароматна зараз зелень! Візьміть за все потроху і буде вам чудова закуска, пряна, в міру гостра, в кисло-солодкого заливці - просто пальчики оближеш!
Люблю комбінувати свіжі і запечені або обсмажені овочі - результат завжди дуже хороший! Робіть відразу подвійну порцію - чим довше закуска варто в холодильнику - тим смачніше!
- Cukini - 1 штука (приблизно 400 грам)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Перець угорський среднеострие - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Зелень - 1 пучок (великий пучок петрушки, селери, базиліка і м'яти)
- Суміш прянощів - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Оцет - 2-3 Ст. Ложок(6%, яблучний або рисовий)
- Цукровий сироп - 2 Ст. Ложки (або рідкий мед неяскравого смаку)
Промиту і просушену зелень - петрушку, селера, базилік і м'яту - наріжте подрібніше. Додайте нарізаний часник і свежетолчение прянощі. Я беру трохи коріандру, паприку і пластівці чилі, суміш перців горошком. Трохи присолите і добре перемішайте.
Цукіні наріжте тонкими кружечками. Обсмажуйте порціями на розігрітій олії до легкої скоринки. Викладайте на тарілку.
Моркву наріжте тонкими брусочками і злегка позолотою олії, що залишився від смаження цукіні.
Додайте до моркви тонко нарізану цибулю і перці. Прогрійте при помішуванні хвилинку-другу до появи яскравого аромату.
Викладіть гарячі овочі в миску до зелені і перемішайте.
Викладіть в зручну посуд шар кружечків цукіні. Зверху - шар овочів із зеленню.
Покрийте шаром нарізаних тоненькими скибочками помідорів. Повторюйте шари кілька разів.
Добре перемішайте в стакані соєвий соус з оцтом і сиропом. Додайте кип'яченої води до країв склянки. За смаком можна трохи підсолити. Смак заливки повинен бути збалансований і яскравий. Залийте овочі і накрийте тарілкою. Злегка нагнітаючи і приберіть в холодильник. Мінімум на 1 час, максимум - на пару днів.
Подавайте з холодильника - так смачніше.