Гострі фрикадельки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати гострі фрикадельки в томатному соусі? Спробуйте приготувати їх за моїм рецептом. Крім того, що використовується томатний сік, в бульйон додається томатна паста, яка дає густоту.
Зовнішній вигляд фрикадельок дуже залежить від уміння сформувати кульку з м'ясного фаршу. Працювати треба мокрими руками. Мені зручно спочатку сформувати фрикадельки, а після все обваляти в борошні. Якщо діяти відразу в кілька етапів (формування, мука, формування, мука), то доведеться часто змивати мокру борошно з рук. Руками слід добре відчувати фарш, щоб вийшли рівні, рівні фрикадельки.
- Яловичина - 700 грам (або яловичий фарш)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль, спеції, цукор - За смаком
- Томатний сік - 2 склянки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
У миску помістіть м'ясний фарш. У мене змішаний фарш, де 50% - це свинина, а інші 50% - це яловичина.
Додайте нарізану цибулю, сіль, чорний і червоний мелений перець, суху зелену аджику і інші спеції і приправи до м'яса на ваш вибір. Чим більше спецій, тим ароматні будуть фрикадельки. Аджика надає гостроту і пікантність блюду.
Фарш вимішайте. Можна додати трохи води (до 1 склянки). З отриманого фаршу сформуйте м'ясні кульки-фрикадельки. Обваляйте їх у борошні.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
На рослинному маслі обсмажити цибулю. Коли він стане м'яким і ледь рум'яним, додайте томатний сік і томатну пасту. Розмішайте і дайте закипіти. Додайте спеції, сіль, цукор. Можна додати води, але стільки, щоб рівень рідини повністю покрив наші фрикадельки.
Обсмажте фрикадельки на сковороді в олії з усіх боків. Вони можуть бути сируватими, але не повинні розвалюватися.
Фрикадельки помістіть в каструлю. Залийте соусом. Борошно у фрикадельках, томатна паста і масло додадуть соусу густоту. Фрикадельки вийдуть чудовими. Ставимо на вогонь і тушкуємо на невеликому вогні 20-30 хвилин.
Подайте фрикадельки з будь-яким гарніром до столу.