Гошкийде
(покроковий рецепт з фото)
Гошкійде - це киргизькі кульки з м'ясною начинкою. Готують такі кульки з крутого солоного тіста. Пропоную і вам рецепт, як приготувати гошкійде в домашніх умовах. Буде дуже смачно і ситно!
Здавалося б, гошкійде - це наші пиріжки з м'ясом, тільки з прісного тіста. А ось і ні, різниця вже дуже велика. По перше, звичайно ж, форма. Гошкійде - це обов'язково кульки, причому невеликі, не більше 5 см в діаметрі. Начинка для таких кульок одна - яловичий фарш з цибулею. Спробуйте і ви приготувати гошкійде, впевнена, вам сподобається і процес готування, і результат!
- Фарш яловичий - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 100 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Цього разу я купила готовий яловичий фарш, не було часу возитися з м'ясом.
Змішайте воду з 1 ст. Ложкою розтопленого вершкового масла і 1 немає. Ложкою солі.
Додайте просіяне борошно і замісити круте тісто.
Тепер підготуйте фарш, додайте до нього сіль і перець за смаком, а також дрібно порубаний лук. Все добре перемішайте.
Тісто розділи 6 частин. З кожної частини зробіть корж.
На кожен коржик покладіть приблизно 2-3 ст. Ложки фаршу.
Підверніть краю тесту і сформуйте кульку.
Викладіть кульки на деко, застелене пергаментом. Змастіть кульки збитим яйцем і відправте в духовку на 25-30 хвилин (температура - 180 градусів).
Готові кульки змастіть вершковим маслом. Гошкійде смачні і гарячими, і холодними. Їжте із задоволенням!