Горіхова заправка
(покроковий рецепт з фото)
У цій заправці гармонійно з'єднався гострий, солодкий і кислий смак. Вона яскрава, зігріває і пікантна. Підійде для салатів, а також прісного рису, ролів з рисового паперу і локшини.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати горіхову заправку. Мигдалеву пасту можна замінити на будь-яку горіхову, головне, щоб в складі не було цукру, а консистенція була однорідною, без шматочків горіхів. Кількість спецій підбирайте на свій смак, пропорції заправки можна міняти. Готується соус за пару хвилин, тому беріть мій рецепт на замітку!
- Мигдальний паста - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сироп агави - 1/3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Каєнський перець - 1/3 чайних ложки
- Копчена паприка - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Імбир - 3-5 грам
- Часник - 1 зубчик
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте в мисці всі інгредієнти, крім імбиру і часнику.
Соус повинен вийти середньої густоти. Перевірте чи влаштовує вас кількість спецій.
Додайте тертий часник і імбир, ще раз перемішайте.
Горіхова заправка готова, смачного!