Рецепт Голубці з савойської капусти фото

Голубці з савойської капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Савойська капуста
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Голубці

Хочете додати нову нотку смаку в звичне всім блюдо? Тоді зверніть увагу на рецепт приготування голубців з савойської капусти. Вони виходять дуже апетитними і красивими.

Цей простий рецепт голубців з савойської капусти можна використовувати для приготування не тільки на плиті або в духовці, але і в пароварці, наприклад, щоб зробити страву більш корисним і знизити калорійність.

  • Савойська капуста - 1 штука
  • Фарш - 450-500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідор - 2-3 штук (або томатний соус)
  • Чебрець - 5-6 штук
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
голубці з савойської капусти - фото крок 1
1. Для начинки краще використовувати приготовлений вдома фарш. Для цього м'ясо потрібно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Використовувати для голубців можна яловичину або свинину.
голубці з савойської капусти - фото крок 2
2. Рецепт приготування голубців з савойської капусти схожий на стандартний. Капусту необхідно розділити акуратно на листочки, видаливши жорстку частину, і опустити буквально на одну хвилинку в киплячу воду, щоб вони стали м'якшими. Потім викласти на друшляк, щоб стекла зайва рідина, а листочки трохи охололи.
голубці з савойської капусти - фото крок 3
3. Цибулину очистити і подрібнити ножем або пропустити через м'ясорубку слідом за м'ясом. Часник також можна прокрутити з фаршем або видавити через прес.
голубці з савойської капусти - фото крок 4
4. Для соковитості в фарш можна додати трохи томатного соусу або подрібнений свіжий помідор, очищений від шкірки і пропущений через блендер (можна подрібнити ножем).
голубці з савойської капусти - фото крок 5
5. З'єднати м'ясо з цибулею і томатним соусом. Посолити і поперчити за смаком, все ретельно перемішати.
Щоб зробити цей простий рецепт голубців з савойської капусти більш оригінальним, при приготуванні можна додати трохи гілочок чебрецю.
голубці з савойської капусти - фото крок 6
6. У злегка остиглі листя викласти близько 1 столової ложки фаршу і акуратно замотати. Для надійності і краси можна перев'язати пір'ям зеленого лука. Викласти в жароміцних форму і, накривши фольгою, відправити в розігріту духовку або пароварку. Щоб голубці були більш соковиті, на дно форми можна налити трохи водички. Запікати до готовності хвилин 25-30.

Схожі рецепти