Голубці без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Голубці без м'яса - смачне пісне блюдо. Головне, приготувати хорошу начинку. У цьому рецепті використовується рис, овочі та гриби, які ми попередньо згасимо.
Нижче я докладніше розповім, як приготувати голубці без м'яса. Замість соусу з кешью голубці можна залити томатною пастою розведеною з водою.
- Мал - 1/3 склянки
- Капуста - 900 грам
- Морква - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Цибуля - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Сухий часник - 1/2 чайних ложки
- Помідор - 1 штука
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок(2, 5 ст.Л. - в начинку, 2, 5 ст.Л. - в соус)
- Кешью - 100 грам
- Вода - 500 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть капусту від верхніх (брудних, пошкоджених) листя. Виріжте серцевину.
Покладіть капусту в каструлю з підсоленою водою качаном вниз. Після закипання варіть капусту 15 хвилин на середньому вогні.
Переверните капусту, щипцями відокремте м'які листя. Листя що не проварилися залиште у воді ще на 10-15 хвилин.
Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте їх на сковороді до золотистого кольору.
Гриби і помідор наріжте на маленькі шматочки, додайте на сковороду. Обсмажуйте все ще 3-4 хвилини.
Додайте промитий до прозорості рис, томатну пасту і спеції. Додати сіль за смаком, перемішайте. Залийте гарячою водою приблизно на 1, 5 см. Вище рису. Варіть його під кришкою 15 хвилин.
Покладіть начинку в центр капустяного листа, скрутіть конвертиком. Перекладіть голубці в форму для запікання.
У блендері подрібніть кешью з водою до однорідного стану. Додайте томатну пасту, сіль за смаком.
Залийте цією сумішшю голубці. Закрийте форму фольгою і поставте в розігріту на 180 градусів духовку. Запікайте голубці 40-50 хвилин.
Голубці без м'яса готові, смачного!