Глухарине гніздо
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато варіантів приготування цього салату, одне незмінне: барвисте оформлення у вигляді гніздечка з яйцями. Салат безумовно стане прикрасою будь-якого святкового столу, тому готуємо!
Продукти для цього салату знадобляться прості, але салат виглядає, як твір мистецтва і безсумнівно прикрасить будь-який святковий стіл. Часу і сил ви витратите зовсім небагато, а блюдо викличе захоплення гостей і зовнішнім виглядом, і смаком. Як приготувати глухарине гніздо, я розповіла в цьому рецепті. Ви можете додавати свої інгредієнти, я робила цей салат з додаванням твердого сиру і курку заміняла шинкою, теж було смачно.
- Куряча грудка - 150 грам (відварна або запечена)
- Картопля - 1 штука
- Огірок - 1-2 штук (свіжий або маринований, 1 середнього розміру або 2 маленьких)
- Морква по-корейськи - 50-70 грам
- Яйця - 1 штука (варене)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сир твердий - 50 грам
- Майонез - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень кропу - 1 щіпка

Очистимо картоплину середнього розміру, помиємо і обсушимо. А потім наріжемо на тонкі смужки за допомогою терки для корейської моркви.

І обсмажити на добре розігрітій з рослинним маслом сковороді до рум'яного кольору. Смажимо в два етапи, у вас повинно вийти два ось таких ґратчастих пласта.

Нарізаємо свіжий або маринований огірок на тонкі смужки.

На такі ж смужки нарізаємо куряче м'ясо.

І нарізаємо білок від курячого яйця.

Змішуємо нарізані м'ясо, огірок, морква по-корейськи, білок з майонезом. Додамо сіль і перець за смаком.

Жовток змішуємо з дрібно натертим сиром, подрібненим кропом і майонезом. Додамо також подрібнений часник.

І з отриманої маси виліпимо невеликі яйця.

Приступимо до складанні гнізда. Викладаємо на тарілку першим шаром половину обсмаженого картоплі, а зверху викладаємо салат.

І накриваємо залишилися картоплею. У центрі формуємо невелике заглиблення.

І викладаємо "яйця" . Прикрашаємо по своєму смаку ... І можна подавати до столу.