Глінтвейн з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви затіяли вечірку у дворі будинку, коли на вулиці вже прохолодно і свіжо, то я настійно рекомендую приготувати в якості зігріваючого напою - глінтвейн з фруктами!
Якщо вдома не знайшлося меду, то цілком можете замінити його на цукор. До речі кажучи, кількість цукру або меду в глінтвейні - це виключно справа смаку. Хтось любить напої з кислинкою, а хтось солодші. Розповідаю, як приготувати глінтвейн з фруктами.
- Вино червоне - 0.75 L (сухе)
- Яблуко - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Паличка кориці - 1 штука
- Гвоздика - 7 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фрукти помийте і обсушіть.
Апельсин і лимон очистіть від шкірки, м'якоть нарізати невеликими шматочками. Кісточки краще прибрати.
Пам'ятайте цитруси, щоб вони пустили сік.
У яблука видаліть серцевину і наріжте кубиками. Покладіть в ємність до цитрусам.
Додайте мед і спеції.
Потім влийте вино і поставте на вогонь. Під час нагрівання спробуйте на смак. При необхідності додайте ще меду або цукру. Як тільки глінтвейн почне закипати, вимкніть плиту і накрийте кришкою. Дайте настоятися буквально 15-20 хвилин, потім розлийте по келихах через сито.
Гарного вечора!