Рецепт Gezleme. рецепт тіста фото

Gezleme. рецепт тіста
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок , На сніданок
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Як приготувати класичні турецькі коржі гезлеме? Рецепт тіста дуже простий, але з інгредієнтами туговато. Мій рецепт максимально адаптований під вибір наших продуктів, а смак нічим не відрізняється.

Опис приготування:

Розкачайте тісто, розріжте його гострим ножем на квадрати 20*20 см. Начинку зробіть з бринзи, фети або сулугуні (підійде також адигейський сир) і всілякої дрібно порізаної зелені.

Розкришіть, наріжте або натріть сир (в залежності від його виду) і по всій поверхні тіста присипте жменею нашаткованої зелені, залишаючи 3 см від краю, і складіть корж конвертиком. Смажте такі коржі на сухій сковороді по 3 хвилини на кожній зі сторін.

Отже, тепер ви будете знати, як приготувати гезлеме, рецепт тесту. Смачного!

  • Вода - 300 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Борошно - 3 склянки
  • Масло оливкове - 1/3 склянки
1
Змішайте в ємності воду, дріжджі, цукор, сіль. Накрийте і залиште на 5 хвилин.
2
Далі треба просіяти борошно і додати масло. Заважати, поки не сформується м'яке тісто.
3
Розділити тісто на 4 частини і помістити на змащений маслом деко.
4
Накрити тісто рушником і покласти в тепле місце на 30 хвилин або до тих пір, поки тісто не подвоїться в розмірах.

Схожі рецепти