Gezleme. рецепт тіста
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати класичні турецькі коржі гезлеме? Рецепт тіста дуже простий, але з інгредієнтами туговато. Мій рецепт максимально адаптований під вибір наших продуктів, а смак нічим не відрізняється.
Розкачайте тісто, розріжте його гострим ножем на квадрати 20*20 см. Начинку зробіть з бринзи, фети або сулугуні (підійде також адигейський сир) і всілякої дрібно порізаної зелені.
Розкришіть, наріжте або натріть сир (в залежності від його виду) і по всій поверхні тіста присипте жменею нашаткованої зелені, залишаючи 3 см від краю, і складіть корж конвертиком. Смажте такі коржі на сухій сковороді по 3 хвилини на кожній зі сторін.
Отже, тепер ви будете знати, як приготувати гезлеме, рецепт тесту. Смачного!
- Вода - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Масло оливкове - 1/3 склянки
1
Змішайте в ємності воду, дріжджі, цукор, сіль. Накрийте і залиште на 5 хвилин.
2
Далі треба просіяти борошно і додати масло. Заважати, поки не сформується м'яке тісто.
3
Розділити тісто на 4 частини і помістити на змащений маслом деко.
4
Накрити тісто рушником і покласти в тепле місце на 30 хвилин або до тих пір, поки тісто не подвоїться в розмірах.