Гермкнедль
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите робити кулінарні подорожі не виходячи з дому, пропоную вам відправитися в Австрію і спробувати дивовижно смачний десерт Гермкнедль. Чи готові до експериментів? тоді запам'ятовуйте!
Гермкнедль - це дріжджова булочка з начинкою з сливового джему. Але вона не запікається і навіть не смажиться, а вариться в трохи підсоленій воді. Подається така булочка з ванільним соусом, вершковим маслом і маком. Zaintrigovanи? Незважаючи на гадану на перший погляд складність, приготувати Гермкнедль досить просто.
- Молоко - 120 мілілітрів (тісто)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Борошно - 250-300 грам (тісто)
- Яйце - 2 штуки (тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (тісто)
- Дріжджі свіжі - 20 грам (тісто)
- Slivovиy варення - 1/2 склянки (начинка)
- Молоко - 1 Склянка (соус)
- Цукор - 1/4 склянки (соус)
- Жовтки - 2 штуки (соус)
- Ваніль - 1 штука (стручок або пакетик ванільного цукру)
- Мак - 50 грам (для подачі)
- Цукор - 50 грам (для подачі)
- Вершкове масло - 50 грам (для подачі)
Підготуйте інгредієнти.
Для початку приготуйте опару. Для цього в теплому молоці розчиніть цукор і дріжджі, додайте пару ложок борошна і залиште в теплі на 20 хвилин.
Для приготування соусу ідеально використовувати стручок ванілі, який потрібно проварити в молоці. Але і ванільний цукор цілком підійде. З'єднайте ванільний цукор зі звичайним і перетріть з жовтками. Влейте молоко, перемішайте.
Поставте соус на повільний вогонь або на водяну баню і Уваров до загустіння. Кипіти соус не повинен, інакше жовтки згорнуться!
У готову опару відправте яйця і розтоплене вершкове масло.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште підходити.
Приблизно через годину обомніте тісто і залиште для другого підходу.
Ще через годину можна приступати до основного процесу. Отщіпніте шматочок тесту і розкачати його тонким шаром. Наріжте квадратиками.
У центр викладіть сливовий джем.
Акуратно з'єднайте куточки, заліпите і сформуйте круглі булочки. Залиште їх на 15-20 хвилин.
У великій каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть. Одночасно рекомендую варити не більше 3 штук, так як вони дуже збільшуються в розмірі. У киплячу воду викладіть заготовки і варіть після закипання під кришкою близько 15 хвилин на повільному вогні.
Шумівкою акуратно дістаньте готовий Гермкнедль і викладіть на тарілку.
Полийте розтопленим вершковим маслом.
І ванільним соусом.
Мак з'єднайте з цукром і присипте зверху.
Гермкнедль в домашніх умовах готовий.
Приємного чаювання!