Ганфан по-уйгурски
(покроковий рецепт з фото)
Ганфан з приготування схожий на лагман. Підлив майже такий же. Тільки на гарнір замість локшини подається відварений рис.
Кількість порцій: 6-8
- Мал - 2 склянки
- М'ясо - 400-500 грам (яловичина або баранина)
- Цибуля - 3 штуки
- Болгарський перець - 2-3 штук
- Часник - 6-7 зубчиків
- Китайська капуста - 300 грам (в ідеалі потрібна редька, але якщо її немає, можна замінити капустою)
- Морква - 2-3 штук
- Селера, пучок - 1 штука
- Сіль, соєвий соус, перець чорний і червоний - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. М'ясо промити і нарізати тонкою соломкою. Розжарити масло в глибокій сковороді. Обсмажити м'ясо до рум'яної скоринки. Додати в м'ясо соєвий соус. Завдяки соєвого соусу м'ясо стане ніжніше і соковитіше.
2. Цибулю і часник промити і почистити. Цибулю нарізати півкільцями. Зубчики часнику нарізати на кілька шматочків. Додати овочі в м'ясо і обсмажити цибулю до прозорості.
3. Перець болгарський і моркву почистити і нарізати соломкою. Додати моркву, обсмажити її і потім додати перець.
4. Капусту можна нарізати невеликими кубиками. Кинути в сковорідку з м'ясом і овочами і обсмажити кілька хвилин. Зварити розсипчастий рис. Подають блюдо в великих плоских тарілках. Прикрасити блюдо рубаною зеленню.