Галушки з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне українське блюдо, яке незаслужено забуте в наш час. А адже раніше його досить часто готували. І нічого складного, раджу спробувати приготувати.
Приготувати галушки з сиру в домашніх умовах не складе ніяких особливих зусиль. Тісто робиться досить швидко, варяться галушки ще швидше. А смак цієї страви заслуговує усіляких похвал. Готові галушки можна їсти зі сметаною, можна просто посипати цукром. Якщо додати в тісто менше цукру - то такі галушки цілком можна подавати з піджаркою з сала та цибулі, з м'ясною підливою. Простий рецепт галушок з сиру завжди повинен бути під рукою і у дослідній і у молодої господині. Я впевнена - виручить він вас не один раз. Тому - читаємо рецепт і пробуємо приготувати смачні галушки!
- Сир - 3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
Для цієї страви краще всього брати домашній, добре віджатий сир. Протираємо його через сито або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до сиру яйця, цукор і сіль. Добре перемішуємо.
В отриману масу всипаємо борошно і замішуємо некруте тісто. Так як якість борошна різний, борошно краще підмішувати невеликими порціями. Тісто має вийде м'яким.
Для зручності, ділимо тісто на кілька частин. З кожної частини робимо ковбаску і нарізаємо її на невеликі шматочки. Бажано нарізати шматочки однакового розміру.
Варимо галушки в киплячій, злегка підсоленій воді. Щоб не прилипли до дна, помішувати ложкою. Як тільки галушки спливуть - варимо хвилин 3-4 і викладаємо шумівкою на тарілку. Готові галушки поливаємо розтопленим вершковим маслом.