Рецепт Галушки з сиру фото

Галушки з сиру
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей , На сніданок
Гарячі страви , Галушки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Дуже смачне українське блюдо, яке незаслужено забуте в наш час. А адже раніше його досить часто готували. І нічого складного, раджу спробувати приготувати.

Опис приготування:

Приготувати галушки з сиру в домашніх умовах не складе ніяких особливих зусиль. Тісто робиться досить швидко, варяться галушки ще швидше. А смак цієї страви заслуговує усіляких похвал. Готові галушки можна їсти зі сметаною, можна просто посипати цукром. Якщо додати в тісто менше цукру - то такі галушки цілком можна подавати з піджаркою з сала та цибулі, з м'ясною підливою. Простий рецепт галушок з сиру завжди повинен бути під рукою і у дослідній і у молодої господині. Я впевнена - виручить він вас не один раз. Тому - читаємо рецепт і пробуємо приготувати смачні галушки!

  • Сир - 3 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
галушки з сиру - фото крок 1
Для цієї страви краще всього брати домашній, добре віджатий сир. Протираємо його через сито або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до сиру яйця, цукор і сіль. Добре перемішуємо.
галушки з сиру - фото крок 2
В отриману масу всипаємо борошно і замішуємо некруте тісто. Так як якість борошна різний, борошно краще підмішувати невеликими порціями. Тісто має вийде м'яким.
галушки з сиру - фото крок 3
Для зручності, ділимо тісто на кілька частин. З кожної частини робимо ковбаску і нарізаємо її на невеликі шматочки. Бажано нарізати шматочки однакового розміру.
галушки з сиру - фото крок 4
Варимо галушки в киплячій, злегка підсоленій воді. Щоб не прилипли до дна, помішувати ложкою. Як тільки галушки спливуть - варимо хвилин 3-4 і викладаємо шумівкою на тарілку. Готові галушки поливаємо розтопленим вершковим маслом.

Схожі рецепти