Галушки з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Розповім, як приготувати галушки з картоплі. Блюдо дуже смачне. Подати їх можна з розтопленим вершковим маслом і дрібно нарізаним шавлією або з томатним соусом і нарізаними листком базиліка.
Опис приготування:
Для приготування таких галушок потрібно вибирати білий картопля з великим вмістом крохмалю. Молоду картоплю не підійде. Варити галушки з картоплі потрібно в киплячій підсоленій воді, але на повільному вогні, щоб вони залишилися цілими.
- Картопля - 1 кілограм
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Масло вершкове м'яке - 20 грам
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1
Картопля добре вимийте за допомогою щітки для овочів і відваріть «в мундирі» в солоній, киплячій воді до готовності. Картопля почистіть і натріть на дрібній тертці.
2
Викладіть натертий картопля гіркою на стіл, присипте невеликою кількістю просіяного борошна, зробіть поглиблення в середині, розбийте туди яйце і посоліть.
3
Додайте м'яке вершкове масло і (по бажанню) 1 ст. Ложку горілки, замісіть гладке, однорідне тісто, додаючи борошно, що залишилося.
4
Розділіть тісто на невеликі порції, скачайте з кожної «ковбаски» діаметром 4-5 см. Працювати потрібно на столі, добре присипаному борошном, щоб картопляне тісто не прилипало ні до столу, ні до рук.
5
Кожну «ковбаску» розріжте на шматочки довжиною 2 см. Надайте галушки бажану форму.
6
У великій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду і опустіть галушки, не надто багато за один раз. Перемішайте галушки дерев'яною лопаткою і почекайте, поки вони піднімуться на поверхню.
7
Викладіть шумівкою галушки в підігріте глибоке блюдо, перемішайте з соусом на ваш вибір і відразу ж подавайте на стіл.