Галава
(покроковий рецепт з фото)
Галава - традиційна індійська солодкість, незрівнянна за смаком. Готується вона досить просто. Красивий і зрозумілий покроковий рецепт з фото.
Галава, грубо кажучи, це це смажена манна крупа з додаванням цукрового сиропу, горіхів і сухофруктів. Однак в результаті виходить неймовірно смачне тепле солодке блюдо.
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Апельсин - 1 штука
- Фініки - 50 грам
- Кешью - 50 грам
- Мигдаль - 50 грам
- Манна крупа - 200 грам
- Спеції - 1/4 чайних ложки (мелена гвоздика, кардамон, паличка кориці)
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Кардамон і гвоздику подрібнити в ступці.
На вогонь ставимо каструлю з водою. Доводимо до кипіння і додаємо мелений кардамон, гвоздику, паличку кориці і цукор.
Зменшуємо вогонь і кип'ятимо сироп ще 5-7 хвилин, потім проціджуємо його через сито.
Поки сироп остигає в тій же каструлі, нарізаємо фініки і натираємо цедру одного апельсина.
Каструлю ставимо на невеликий вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло.
Додаємо роздроблені горіхи.
Потім додаємо нарізані фініки.
Весь час перемішуючи, обсмажуємо вміст близько 5-7 хвилин.
Потім всипаємо манку. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи, ще близько 10 хвилин. Манка повинна набрякнути.
В цей час додаємо натерту цедру апельсина.
Все добре перемішуємо і зменшуємо вогонь. Потім вміст каструлі заливаємо готовим сиропом і накриваємо кришкою. Будьте обережні, так як все почне дуже сильно бризкатися.
Через деякий час манка просочиться сиропом.
Манку постійно перемішуємо, щоб вона повністю ввібрала в себе весь сироп.
Через 10 хвилин халава повністю готова і її можна подавати. Подавати її слід теплою або гарячою, але не холодною! Це важливо! При необхідності халаву можна злегка підігріти за допомогою водяної бані. Смачного!