Рецепт Галава фото

Галава
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Фрукти , Крупи , Сухофрукти , Манька , Фінік
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Десерти , Халва
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Галава - традиційна індійська солодкість, незрівнянна за смаком. Готується вона досить просто. Красивий і зрозумілий покроковий рецепт з фото.

Опис приготування:

Галава, грубо кажучи, це це смажена манна крупа з додаванням цукрового сиропу, горіхів і сухофруктів. Однак в результаті виходить неймовірно смачне тепле солодке блюдо.

  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Фініки - 50 грам
  • Кешью - 50 грам
  • Мигдаль - 50 грам
  • Манна крупа - 200 грам
  • Спеції - 1/4 чайних ложки (мелена гвоздика, кардамон, паличка кориці)
галава - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
галава - фото крок 2
Кардамон і гвоздику подрібнити в ступці.
галава - фото крок 3
На вогонь ставимо каструлю з водою. Доводимо до кипіння і додаємо мелений кардамон, гвоздику, паличку кориці і цукор.
галава - фото крок 4
Зменшуємо вогонь і кип'ятимо сироп ще 5-7 хвилин, потім проціджуємо його через сито.
галава - фото крок 5
Поки сироп остигає в тій же каструлі, нарізаємо фініки і натираємо цедру одного апельсина.
галава - фото крок 6
Каструлю ставимо на невеликий вогонь і розтоплюємо в ній вершкове масло.
галава - фото крок 7
Додаємо роздроблені горіхи.
галава - фото крок 8
Потім додаємо нарізані фініки.
галава - фото крок 9
Весь час перемішуючи, обсмажуємо вміст близько 5-7 хвилин.
галава - фото крок 10
Потім всипаємо манку. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи, ще близько 10 хвилин. Манка повинна набрякнути.
галава - фото крок 11
В цей час додаємо натерту цедру апельсина.
галава - фото крок 12
Все добре перемішуємо і зменшуємо вогонь. Потім вміст каструлі заливаємо готовим сиропом і накриваємо кришкою. Будьте обережні, так як все почне дуже сильно бризкатися.
галава - фото крок 13
Через деякий час манка просочиться сиропом.
галава - фото крок 14
Манку постійно перемішуємо, щоб вона повністю ввібрала в себе весь сироп.
галава - фото крок 15
Через 10 хвилин халава повністю готова і її можна подавати. Подавати її слід теплою або гарячою, але не холодною! Це важливо! При необхідності халаву можна злегка підігріти за допомогою водяної бані. Смачного!

Схожі рецепти