Фруктовий салат з кускусом
(покроковий рецепт з фото)
Кускус - крупа універсальна, відмінно підходить для приготування десертів. Не вірите? А ви приготуйте салат за цим рецептом і переконайтеся, що кускус в цьому салаті - незамінний інгредієнт
Ви коли-небудь пробували приготувати кускус в солодкому варіанті? Якщо ні, значить настав час, щоб приготувати і спробувати нове блюдо. Фрукти для цього салату можна брати будь-які, дуже смачно буде зі свіжими ягодами. Такий салат стане відмінним сніданком, адже готується страва швидко і заряджає на весь день. Готуємо!
- Кускус - 1/2 склянки
- Яблуко - 1/2 штуки
- Груша - 1 штука (невелика або 1/2 великий)
- Виноград - 70 грам
- Апельсин - 1/2 штуки
- Цукор або мед - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
1. Насипаємо в глибоку миску або чашку кускус, додамо щіпку солі, заливаємо склянкою окропу, накриваємо і залишаємо хвилин на 10-15.
2. Для салату можна брати будь-які улюблені фрукти і ягоди. У мене ось такий набір. Помиємо фрукти.
3. Розрізаємо ягоди винограду, видаляємо кісточки, якщо вони є. Грушу очистимо й наріжемо шматочками. Бажано все фрукти нарізати однаковими за розміром шматочками.
4. Очистимо яблуко і апельсин (не забудьте видалити у апельсина жорсткі внутрішні перетинки). І ще: сік, який виділяється при обробленні апельсина, зберіть і додайте в салат. Нарізаємо яблуко і апельсин.
5. Щоб яблуко і груша НЕ окислиться і не потемніли, додамо лимонний сік і перемішати фрукти. А щоб фрукти швидше пустили сік, додамо цукор або мед.
6. Кускус готовий. Перемішаємо його, щоб він швидше охолов.
7. Додаємо потрібну кількість кускуса і перемішуємо.
8. Смачного!